Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κοστέλο: Θα υπάρχουν «ριζωμένα» προβλήματα και μετά τον Αύγουστο
[Euro2day]: Κοστέλο: Θα υπάρχουν «ριζωμένα» προβλήματα και μετά τον Αύγουστο

[Euro2day]: Κοστέλο: Θα υπάρχουν «ριζωμένα» προβλήματα και μετά τον Αύγουστο

Την ικανοποίησή του για το κλείσιμο της αξιολόγησης για πρώτη φορά στην ώρα της, εξέφρασε το στέλεχος της Κομισιόν, μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Θα αναζητηθούν οι βέλτιστες λύσεις για το χρέος. Συστάσεις για κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς, αλλά και εύσημα για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Εύσημα απέδωσε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της Ευρ. Επιτροπής στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την πρόοδο της οικονομίας, προχώρησε, όμως, και σε συστάσεις, ιδίως ως προς το θέμα των κόκκινων δανείων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ο κ. Κοστέλο, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, τόνισε ότι «για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τώρα ελπίζουμε στην επίτευξη και της πολιτικής συμφωνίας στις 22 Ιανουαρίου».

Ο ίδιος περιέγραψε και τα επόμενα βήματα, που είναι η κατάθεση νομοσχεδίων πριν τις γιορτές αλλά και η υλοποίηση μέτρων τον Ιανουάριο. Δήλωσε αισιόδοξος ως προς το κλείσιμο της αξιολόγησης, με την πολιτική συμφωνία στις 22 Ιανουαρίου.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβε τη δέσμευση των εταίρων για τα μέτρα υποστήριξης του χρέους, σημειώνοντας ότι πρέπει πρώτα να κλείσει η αξιολόγηση και ύστερα θα υπάρχει ένας χρόνος τριών τεσσάρων μηνών για να γίνουν συζητήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!