Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κορκίδης: Βαρύς ο φορολογαριασμός Σεπτεμβρίου για ιδιώτες και εταιρίες
[Euro2day]: Κορκίδης: Βαρύς ο φορολογαριασμός Σεπτεμβρίου για ιδιώτες και εταιρίες

[Euro2day]: Κορκίδης: Βαρύς ο φορολογαριασμός Σεπτεμβρίου για ιδιώτες και εταιρίες

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. Βασίλης Κορκίδης επισημαίνει πως η τελευταία μέρα του Σεπτεμβρίου είναι ένα “Crash Test” για όλους τους φορολογούμενους, καθώς ο «φορολογαριασμός» για την επίτευξη των στόχων του φετινού κρατικού προϋπολογισμού είναι ιδιαίτερα βαρύς.

Ο Σεπτέμβριος θεωρείται κρίσιμος μήνας για τα έσοδα του προϋπολογισμού καθώς ο στόχος που έχει τεθεί προβλέπει εισπράξεις ύψους 6,7 δισ. ευρώ. Είναι το μεγαλύτερο ποσό από την αρχή του έτους που θέλει να βάλει στα ταμεία του το Δημόσιο.

Το στοίχημα τώρα, σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, είναι εάν οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τους φόρους για να επιτευχθεί ο στόχος. Εως το τέλος του έτους το Δημόσιο θα πρέπει να εισπράξει από άμεσους φόρους περίπου 14 δις ευρώ. Κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο όμως δημιουργείται ανησυχία στο υπουργείο Οικονομικών, για το ποσό των φορολογικών υποχρεώσεων που θα καταλήξει στη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Οπως αναφέρει ο κ. Κορκίδης, δύσκολη θα είναι για όλους τους φορολογούμενους η Δευτέρα, αφού σχεδόν όλοι πληρώνουν όλα. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος, την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τις δόσεις των ρυθμίσεων που εξυπηρετούν πάγια ρύθμιση, ρύθμιση 100 δόσεων, ρύθμιση 120 δόσεων. Επίσης περιμένουμε να μάθουμε τι θα γίνει με τις 120 δόσεις, με τη παράταση της προθεσμίας να θεωρείται δεδομένη, αλλά χωρίς να γνωρίζουμε μέχρι στιγμής πόσες ημέρες θα έχουν στη διάθεσή τους οι οφειλέτες για να ενταχθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!