Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κορκίδης: Η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων δίνει τελευταία ευκαιρία σε πολλούς
[Euro2day]: Κορκίδης: Η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων δίνει τελευταία ευκαιρία σε πολλούς

[Euro2day]: Κορκίδης: Η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων δίνει τελευταία ευκαιρία σε πολλούς

Το νέο πακέτο ρυθμίσεων δίνει την ευκαιρία ρύθμισης οφειλών άνω των 140 δισ. ευρώ, υποστηρίζει ο Β. Κορκίδης. Περισσότεροι από 4 εκατ. οι οφειλέτες.

Η νέα τριπλή ρύθμιση των 120 δόσεων, θα δώσει μία τελευταία ευκαιρία και ανάσα σε πολλούς οφειλέτες σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά ΒασίληςΚορκίδης, σχολιάζοντας το νέο πακέτο ρυθμίσεων σε εφορία ασφαλιστικά ταμεία και δήμους.

Συγκεκριμένα ο κ. Κορκίδης δήλωσε τα εξής: οι ρυθμίσεις έχουν «έκτακτο» χαρακτήρα και συγκεκριμένη χρονική τους διάρκεια. Ζητούμενο είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων να τεθεί σε εφαρμογή έως το τέλος Μαΐου, καθώς το σχετικό νομοσχέδιο προβλέπεται να ψηφιστεί, μετά και τη τελική έγκριση της τρόικα, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας επίσκεψης της στις 6 Μαΐου. Η νέα ρύθμιση απευθύνεται κυρίως στους οφειλέτες που αποκλείονται σήμερα από τον εξωδικαστικό μηχανισμό, ενσωματώνει δικλείδες ασφαλείας για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά και για την βιωσιμότητα των σημερινών ρυθμίσεων. Συγκεκριμένα αφορούν:

  • Οφειλές, ύψους 104,4 δισ. ευρώ, στην εφορία με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, κούρεμα στις προσαυξήσεις και ρύθμιση σε έως 120 δόσεις.
  • Οφειλές, ύψους 38,2 δισ. ευρώ ασφαλιστικών υποχρεώσεων προς τον ΕΦΚΑ με κούρεμα στις προσαυξήσεις από 50 έως και 100% και ρύθμιση σε έως 120 δόσεις.
  • Οφειλές, σε δήμους ακόμη και με πλήρη απαλλαγή από προσαυξήσεις και αποπληρωμή έως και σε 100 δόσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!