Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κομισιόν: Θα βρεθεί η χρυσή τομή για συντάξεις και παροχές
[Euro2day]: Κομισιόν: Θα βρεθεί η χρυσή τομή για συντάξεις και παροχές

[Euro2day]: Κομισιόν: Θα βρεθεί η χρυσή τομή για συντάξεις και παροχές

Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφράζουν την αισιοδοξία τους για εξεύρεση της χρυσής τομής στο θέμα της Ελλάδας κατά το Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου. Τονίζουν, όμως, ότι “τίποτα δεν έχει κλειδώσει”.

Την αισιοδοξία για εξεύρεση της χρυσής τομής στο θέμα των συντάξεων εκφράζουν πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραπέμποντας βέβαια για τις όποιες εξελίξεις στο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου.

Όπως σημείωναν πηγές της Κομισιόν πριν από λίγο στη διάρκεια συνομιλίας με δημοσιογράφους, “τίποτα ακόμα δεν έχει κλειδώσει. Είναι σε πλήρη εξέλιξη οι συζητήσεις”, για θέμα της μη εφαρμογής των μέτρων μείωσης των συντάξεων.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι εξέφραζαν την πεποίθηση ότι “στο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου θα βρεθεί η χρυσή τομή που θα συνδυάζει την τήρηση των συμφωνημένων αλλά και την τήρηση των συνθηκών του θερμοκηπίου με σκοπό την ενίσχυση αυτών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη”.

Οι ίδιες πηγές, αναφερόμενες στον όρο “θερμοκήπιο”, εξηγούν ότι πρόκειται για την περίοδο έως το 2032 κατά την οποία η χώρα καταβάλλει χαμηλές πληρωμές για το χρέος.

Οι συνθήκες που θα πρέπει να τηρήσει η Ελλάδα είναι η διαφύλαξη της οικονομικής σταθερότητας και η προβλεψιμότητα. Επιπλέον οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι “τελικός κριτής είναι το Eurogroup, δηλαδή οι χώρες – μέλη αφού αυτές είναι οι δανειστές της χώρας και όχι η Ευρ. Επιτροπή”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!