Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κομισιόν: Στέλνει την Ουγγαρία στο ΕυρωΔικαστήριο για ΜΚΟ-προσφυγικό
[Euro2day]: Κομισιόν: Στέλνει την Ουγγαρία στο ΕυρωΔικαστήριο για ΜΚΟ-προσφυγικό

[Euro2day]: Κομισιόν: Στέλνει την Ουγγαρία στο ΕυρωΔικαστήριο για ΜΚΟ-προσφυγικό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέψει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγγαρία και την Πολωνία επειδή δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την υποδοχή προσφύγων.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παρέπεμψε η Κομισιόν την Ουγγαρία για την νομοθεσία που πέρασε η χώρα αναφορικά με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από ξένους, αλλά και για τη νομοθεσία της αναφορικά με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Η Κομισιόν αποφάσισε να ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες κατά της Ουγγαρίας θεωρώντας πως η χώρα απέτυχε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο των προβλέψεων της Συνθήκης για την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων, λόγω των προβλέψεων της νομοθεσίας για τις ΜΚΟ, οι οποίες εμμέσως κάνουν διάκριση και περιορίζουν δυσανάλογα τις δωρεές από το εξωτερικό σε κοινωνικούς οργανισμούς, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν.
Σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία για τα ΑΕΙ, η Κομισιόν αναφέρει ότι, όπως τροποποιήθηκε, δεν είναι συμβατή με την ελευθερία των ΑΕΙ να παρέχουν υπηρεσίες και να εδραιώνονται οπουδήποτε στην ΕΕ. Επιπλέον, θεωρεί πως η νέα νομοθεσία αντίκειται στο δικαίωμα της ακαδημαϊκής ελευθερίας, στο δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην ελευθερία του επιχειρείν όπως αυτό προβλέπεται από τη Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέψει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγγαρία και την Πολωνία επειδή δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την υποδοχή προσφύγων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!