Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κομισιόν: Πράσινο φως για πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
[Euro2day]: Κομισιόν: Πράσινο φως για πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

[Euro2day]: Κομισιόν: Πράσινο φως για πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Ενέκρινε η Ευρ. Επιτροπή τα διαρθρωτικά μέτρα της κυβέρνησης. Τον Μάιο ο διεθνής διαγωνισμός πώλησης της Μελίτης και της Μεγαλόπολης. Μέχρι τον Οκτώβριο η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση των έξι μηνών για την ολοκλήρωση της πώλησης των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ .

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σημερινή ανακοίνωση ενέκρινε τα μέτρα που ανέλαβε στις 18 Ιανουαρίου η κυβέρνηση για τη “διασφάλιση της δίκαιης πρόσβασης στην παραγωγή ηλεκτρισμού με καύση λιγνίτη για τους ανταγωνιστές της ΔΕH”.

Η Κομισιόν μάλιστα αφού περιγράφει τα διαρθρωτικά μέτρα που είναι η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλόπολης τονίζει ότι “η ΔΕH θα προκηρύξει διαγωνισμό για την εκχώρηση των ανωτέρω εγκαταστάσεων έως τον Μάιο του 2018″.

Παράλληλα, και σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα κατατεθεί στη Βουλή για την πώληση των σταθμών ορίζεται ότι ο διαγωνισμός θα πρέπει να ολοκληρωθεί με την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών “εντός έξι μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης της Ευρ. Επιτροπής με την οποία καθίστανται δεσμευτικές οι αποφάσεις της κυβέρνησης”.

Άρα ως εκ τούτου ο διεθνής διαγωνισμός θα πρέπει να έχει προκηρυχθεί μέχρι τις 31 Μαίου και να ολοκληρωθεί έως τις 17 Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!