Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Κομισιόν ενέκρινε έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Αλβανία και ΠΓΔΜ
[Euro2day]: Η Κομισιόν ενέκρινε έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Αλβανία και ΠΓΔΜ

[Euro2day]: Η Κομισιόν ενέκρινε έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Αλβανία και ΠΓΔΜ

Το σημερινό βήμα προόδου για την Αλβανία και την ΠΓΔΜ είναι ένα βήμα προόδου για ολόκληρη την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, δήλωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα την ετήσια δέσμη μέτρων της για τη διεύρυνση, η οποία περιλαμβάνει επτά επιμέρους εκθέσεις ανά χώρα, και —με βάση την πρόοδο που έχει σημειωθεί— συνέστησε την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Στη δέσμη μέτρων για τη διεύρυνση αξιολογείται η εφαρμογή της πολιτικής διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βάση καθορισμένα κριτήρια και δίκαιες και αυστηρές προϋποθέσεις.

Καθεμία από τις επτά χώρες εταίρους —όλοι οι εταίροι των Δυτικών Βαλκανίων και η Τουρκία— αξιολογείται με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Μέσω της αξιολόγησης της προόδου που έχει σημειωθεί και του προσδιορισμού των ελλείψεων, παρέχονται κίνητρα και καθοδήγηση σε αυτές τις χώρες για να προβούν στις αναγκαίες φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις. Για πρώτη φορά, μαζί με τη δέσμη μέτρων για τη διεύρυνση, η Επιτροπή δημοσίευσε επίσης τις ετήσιες αξιολογήσεις των προγραμμάτων οικονομικών μεταρρυθμίσεων για τα Δυτικά Βαλκάνια και την Τουρκία.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε: «Το σημερινό βήμα προόδου για την Αλβανία και την ΠΓΔΜ είναι ένα βήμα προόδου για ολόκληρη την περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!