Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κομισιόν: Σε χαμηλό 5 ετών το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη
[Euro2day]: Κομισιόν: Σε χαμηλό 5 ετών το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη

[Euro2day]: Κομισιόν: Σε χαμηλό 5 ετών το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη

Ο μηνιαίος δείκτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στο πιο χαμηλό σημείο από τον Φεβρουάριο του 2015, στις 101,7 μονάδες από 103,1 τον Αύγουστο.

Το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη έκανε βουτιά τον Σεπτέμβριο, καθώς οι εμπορικές εντάσεις ασκούν πιέσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Ωστόσο, το κλίμα βελτιώθηκε στον τομέα των υπηρεσιών, ηρεμώντας τις ανησυχίες για διάχυση στον μεγαλύτερο κλάδο του μπλοκ.

Ο μηνιαίος δείκτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το οικονομικό κλίμα στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων σχεδόν πέντε ετών, στις 101,7 μονάδες από 103,1 τον Αύγουστο.

Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από τις προβλέψεις της αγοράς, που ανέμενε να φτάσει στις 103 μονάδες.

Το αποτέλεσμα ήταν το πιο χαμηλό από τον Φεβρουάριο του 2015.

Το κλίμα στον τομέα της βιομηχανίας υποχώρησε στις -8,8 μονάδες από -5,8 τον Αύγουστο, στο πιο χαμηλό από τον Ιούλιο του 2013.

Αντίστοιχα, στη Γερμανία, μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, το κλίμα στη βιομηχανία διολίσθησε στις -15,6 μονάδες από -11,2 τον Αύγουστο, στο πιο χαμηλό από τον Οκτώβριο του 2012.

Συνολικά, το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία κινήθηκε αρνητικά, στις 99,4 μονάδες, από 100,6.

Στα θετικά σημεία, το κλίμα στον κλάδο των υπηρεσιών βελτιώθηκε, στις 9,5 μονάδες από 9,2 τον Αύγουστο, μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες που είχε πτώση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!