Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κομισιόν: αριθμό-ρεκόρ σε κατάργηση εμπορικών φραγμών
[Euro2day]: Κομισιόν: αριθμό-ρεκόρ σε κατάργηση εμπορικών φραγμών

[Euro2day]: Κομισιόν: αριθμό-ρεκόρ σε κατάργηση εμπορικών φραγμών

Η Επιτροπή, στο πλαίσιο της στρατηγικής της «Εμπόριο για όλους», έχει καταστήσει την επιβολή των εμπορικών κανόνων ύψιστη προτεραιότητα. Συνολικά 45 εμπόδια άρθηκαν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει το 2017.

Η ετήσια έκθεση σχετικά με τους εμπορικούς και επενδυτικούς φραγμούς, που δημοσιεύθηκε στις 26 Ιουνίου 2018, δείχνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εξαλείψει τον μεγαλύτερο στην ιστορία της αριθμό εμπορικών φραγμών με τους οποίους έρχονται αντιμέτωπες οι εταιρείες της ΕΕ που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Σχολιάζοντας την έκθεση, η Επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ δήλωσε τα εξής: «Η ΕΕ, ως η μεγαλύτερη και πλέον προσβάσιμη αγορά στον κόσμο, είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι οι ξένες αγορές εξακολουθούν να είναι εξίσου ανοικτές στις επιχειρήσεις και τα προϊόντα μας. Δεδομένης της πρόσφατης αύξησης του προστατευτισμού σε πολλά μέρη του κόσμου, το καθημερινό μας έργο για την άρση των εμπορικών φραγμών έχει καταστεί ακόμη πιο σημαντικό. Στο επίκεντρο της εμπορικής πολιτικής μας βρίσκεται η εξασφάλιση ότι οι επιχειρήσεις μας έχουν πρόσβαση σε ξένες αγορές. Η σημερινή έκθεση υπογραμμίζει επίσης ότι είναι δυνατόν να βρεθούν αποτελεσματικές λύσεις στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων. Καθώς ο προστατευτισμός ενισχύεται, πρέπει να ενισχυθεί ανάλογα και η επιβολή των κανόνων από την ΕΕ.»

Χάρη στην ενισχυμένη στρατηγική της ΕΕ για την πρόσβαση στην αγορά, 45 εμπόδια άρθηκαν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει το 2017, υπερδιπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με το 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!