Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κόλλιας (ΟΕΕ): Με νέο μοντέλο οικονομίας η έξοδος από μνημόνιο
[Euro2day]: Κόλλιας (ΟΕΕ): Με νέο μοντέλο οικονομίας η έξοδος από μνημόνιο

[Euro2day]: Κόλλιας (ΟΕΕ): Με νέο μοντέλο οικονομίας η έξοδος από μνημόνιο

Το κρατικοδίαιτο μοντέλο δεν πρέπει να υπάρχει καν στον αναπτυξιακό χάρτη της Ελλάδας, υποστηρίζει ο ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας. Κομβικής σημασίας η αντιμετώπιση των NPLs.

Η έξοδος από το μνημόνιο πρέπει να είναι στην κατεύθυνση ενός νέου μοντέλου οικονομίας με σταθερή και βιώσιμη βάση ανάπτυξης, στηριγμένη σε επενδύσεις και στην υγιή ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το κρατικοδίαιτο μοντέλο δεν πρέπει να υπάρχει καν στον αναπτυξιακό χάρτη της Ελλάδας.
Ο κ. Κόλλιας δηλώνει επίσης ότι η απελευθέρωση του τραπεζικού συστήματος από το βραχνά των «κόκκινων» δανείων είναι κομβικής σημασίας και υποστηρίζει πως για να διασφαλισθεί η ομαλή μετάβαση των υπερχρεωμένων δανειοληπτών στο νέο τοπίο, απαιτείται η εφαρμογή του «κυπριακού μοντέλου».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Κωνσταντίνου Κόλλια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Όμηρο Εμμανουηλίδη
ΕΡ: Η χώρα βγαίνει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο εφέτος. Πώς, όμως, θα είναι εφικτή μια σταθερή ανάκαμψη της οικονομίας, που θα έχει θετικό αντίκτυπο και στα νοικοκυριά;
ΑΠ: Είναι δεδομένο ότι ο μέσος Έλληνας περνάει δύσκολα τα τελευταία οκτώ μνημονιακά χρόνια. Το ζητούμενο, λοιπόν, για τη χώρα και τους πολίτες της είναι η έξοδος από τα προγράμματα να είναι στην κατεύθυνση εκείνη, που να οδηγεί την οικονομία σε σταθερή και βιώσιμη βάση ανάπτυξης, στηριγμένη σε επενδύσεις και στην υγιή ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!