Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κόκκινα δάνεια: Τι ζητά η αγορά από το νέο νόμο
[Euro2day]: Κόκκινα δάνεια: Τι ζητά η αγορά από το νέο νόμο

[Euro2day]: Κόκκινα δάνεια: Τι ζητά η αγορά από το νέο νόμο

Ποια θετικά στοιχεία εντοπίζει η αγορά στις προωθούμενες αλλαγές στην εξωδικαστική ρύθμιση επιχειρηματικών χρεών. Ποιοι είναι οι φόβοι και τα παράπονα. Γιατί ζητούν να μπει τέλος στη σκανδαλολογία και να αφεθούν τα τραπεζική στελέχη να δράσουν.

«Οι τραπεζίτες σήμερα δεν μοιάζουν με τις ωραίες φιγούρες που βλέπαμε μικροί στη Monopoly. Δεν είναι ιδιοκτήτες, αλλά στελέχη που μάλιστα αμείβονται πολύ λιγότερο σε σχέση με το παρελθόν και σε κάθε απόφαση που λαμβάνουν κινδυνεύουν να βρεθούν εκτεθειμένοι είτε από τους μετόχους τους, είτε από τους εισαγγελείς».

Με αυτό το γλαφυρό τρόπο περιέγραψε την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στον εγχώριο χρηματοπιστωτικό τομέα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Jumbo  Απόστολος Βακάκης, εκτίμηση με την οποία συμφωνούν οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς, όπως π.χ. οικονομικός διευθυντής εισηγμένης εταιρείας που δηλώνει:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την αντιμετώπιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων είναι το κλίμα σκανδαλολογίας που έχει αναπτυχθεί και εμποδίζει τις τράπεζες να πάρουν ουσιαστικές αποφάσεις για το μέλλον των υπερχρεωμένων εταιρειών. Έτσι, δυστυχώς μέχρι και σήμερα, συνεχίζονται να βρίσκονται σε εκκρεμότητα συζητήσεις για τη δανειακή αναδιάρθρωση ομίλων που έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!