Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κόκκινα δάνεια: Ενστάσεις για τους διαμεσολαβητές… «με το καλημέρα»
[Euro2day]: Κόκκινα δάνεια: Ενστάσεις για τους διαμεσολαβητές… «με το καλημέρα»

[Euro2day]: Κόκκινα δάνεια: Ενστάσεις για τους διαμεσολαβητές… «με το καλημέρα»

Αντιρρήσεις για τον τρόπο των αξιολογήσεων και την επιλογή των αξιολογητών εκφράζονται από φορείς πριν καν το νομοσχέδιο τεθεί σε διαβούλευση. Τι υποστηρίζουν οι Πιστοποιημένοι Αναλυτές και το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Επιφυλάξεις, ενστάσεις και σαφείς αντιρρήσεις εκφράζονται από επαγγελματικούς φορείς για το ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων, πριν καν κατατεθεί προς διαβούλευση το επίμαχο σχέδιο νόμου.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γιώργο Σταθάκη, η Ελληνική Ένωση Πιστοποιημένων Αναλυτών Μετοχών και της Αγοράς (ΕΕΠΑΜΑ) , στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνονται:

Η έκπληξη της Ένωσης για το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία θα υπάρχει προτυποποιημένο λογισμικό που θα κρίνει σε πρώτη φάση τη βιωσιμότητα ή μη κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Θεωρούμε ότι η θεσμοθέτηση ενός προτυποποιημένου μοντέλου βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, χωρίς να υπεισέρχεται ανθρώπινος παράγοντας που να αξιολογεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας επιχείρησης ή ενός επιχειρηματικού σχεδίου, ή να προτείνει εναλλακτικές επιλογές που θα καθιστούσαν μια επιχείρηση βιώσιμη, θα αποτελούσε παγκόσμια πρωτοτυπία με δυσμενές αποτέλεσμα το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων που ίσως θα μπορούσαν να επιβιώσουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!