Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κλειστή η Wall Street λόγω αργίας για τη Memorial Day
[Euro2day]: Κλειστή η Wall Street λόγω αργίας για τη Memorial Day

[Euro2day]: Κλειστή η Wall Street λόγω αργίας για τη Memorial Day

Για πολλούς επενδυτές, θα είναι μία «ανάπαυλα» καθώς οι αμερικανικές μετοχές αναζητούν υποστήριξη σε μία αγορά που έχει δεχθεί πλήγμα από τους φόβους του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας. Δεν επηρεάζονται οι αγορές συναλλάγματος.

Οι αμερικανικές χρηματοοικονομικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές σήμερα, λόγω της Memorial Day, μίας ημέρας προς τιμήν των γενναίων ανδρών και γυναικών που πέθαναν στο καθήκον για την πατρίδα.

Για πολλούς επενδυτές, θα είναι μία «ανάπαυλα» καθώς οι αμερικανικές μετοχές αναζητούν υποστήριξη σε μία αγορά που έχει δεχθεί πλήγμα από τους φόβους του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ian Winer, στέλεχος της DrexelHamilton, πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον έχει μπλέξει σε σοβαρά προβλήματα με το Πεκίνο.

«Είναι μία αυτοκρατορία κι εμείς δεν είμαστε. Μπορούν να πουν στον λαό τους ό,τι θέλουν… Ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης. Εμείς όχι», σημειώνει, προσθέτοντας ότι η διαμάχη έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική μεταποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν επηρεάζονται οι αγορές συναλλάγματος, αλλά ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται μικρός. Κλειστό είναι σήμερα και το χρηματιστήριο στο Λονδίνο, λόγω τραπεζικής αργίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!