Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κλιμακώνει ο Τραμπ τον εμπορικό πόλεμο με Κίνα
[Euro2day]: Κλιμακώνει ο Τραμπ τον εμπορικό πόλεμο με Κίνα

[Euro2day]: Κλιμακώνει ο Τραμπ τον εμπορικό πόλεμο με Κίνα

Αυξημένους δασμούς σχεδόν σε όλα τα προϊόντα που εισάγουν οι ΗΠΑ από την Κίνα ανακοίνωσε ο Τραμπ. Νωρίτερα το Πεκίνο προχώρησε επιβολή δασμών σε αμερικανικά προϊόντα ύψους 75 δισ. ευρώ. Σκληρή επίθεση του πλανητάρχη και στη FED.

Η απάντηση του αμερικανού προέδρου στην απόφαση της Κίνας να επιβάλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα 75 δισ. ευρώ ήρθε τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας.

Όπως υποστήριξε μέσω Twitter ο Ντοναλντ Τραμπ «για πολλά χρόνια η Κίνα (και πολλές άλλες χώρες) εκμεταλλεύονται τις ΗΠΑ στο εμπόριο, την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και πολλά άλλα. Η χώρα μας χάνει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο από την Κίνα χωρίς τέλος να φαίνεται στον ορίζοντα…»

Εγραψε και άδικη εμπορική σχέση και δήλωσε ότι δεν έπρεπε να προχωρήσει σε νέους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ύψους 75 δισ. δολαρίων κάτι που χαρακτήρισε πολιτικά υποκινούμενο. Ετσι ανακοίνωσε:

* Από 1η Οκτωβρίου τα αγαθά ύψους 250 δισ. δολαρίων αγαθών και προϊόντων από την Κίνα που φορολογούνται με 25% θα φορολογηθούν με 30%.

* Επιπρόσθετα τα υπόλοιπα 300 δισ. δολαρίων αγαθών και προϊόντων από την Κίνα που θα φορολογούνταν από τον Σεπτέμβριο με 10% θα φορολογηθούν με 15%.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από ένα 24ωρο κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου η οποία οδήγησε σε βουτιά τις αγορές .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!