Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΚΚΕ: Στρατηγική της Ε.Ε. η χαριστική βολή σε ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ
[Euro2day]: ΚΚΕ: Στρατηγική της Ε.Ε. η χαριστική βολή σε ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ

[Euro2day]: ΚΚΕ: Στρατηγική της Ε.Ε. η χαριστική βολή σε ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, έκανε λόγο για νέα ύφεση και κρίση, καθώς «η ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως πριν αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, μειώνουν μισθούς, ξηλώνουν συλλογικές συμβάσεις, ασφαλιστικά δικαιώματα».

Στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON) και Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL), με προσκεκλημένους τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις και τους επιτρόπους Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι και Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, Νίκολας Σμιτ, με θέματα, μεταξύ άλλων, το ευρωπαϊκό εξάμηνο, τις συστάσεις για την οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης και την Κοινή Αναφορά Απασχόλησης, παρενέβη η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στην ομιλία του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, έκανε λόγο για νέα ύφεση και κρίση, καθώς «η ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως πριν αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, μειώνουν μισθούς, ξηλώνουν συλλογικές συμβάσεις, ασφαλιστικά δικαιώματα».

Όπως είπε ο ευρωβουλευτής, οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για τους εργαζομένους, «αφού φαίνεται ότι θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και αναφέρθηκε στην ΔΕΗ και στην ΛΑΡΚΟ.

Εξάλλου, ο κ. Νικολάου-Αλαβάνος σημείωσε ότι οι στοχεύσεις της ΕΕ σχετικά με την «κλιματική αλλαγή» και την «πράσινη ανάπτυξη» στην πραγματικότητα έχουν ανακηρυχθεί σε άλλη μία «λεωφόρο» όπου διεξάγεται η σκληρή κούρσα των πράσινων μπίζνες μεταξύ των ανταγωνιζόμενων ευρωπαϊκών και διεθνών μονοπωλίων με το λαό να πληρώνει το λογαριασμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!