Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κυβερνητικό σλάλομ με προσωρινά υψηλά πλεονάσματα
[Euro2day]: Κυβερνητικό σλάλομ με προσωρινά υψηλά πλεονάσματα

[Euro2day]: Κυβερνητικό σλάλομ με προσωρινά υψηλά πλεονάσματα

«Τα Μεσοπρόθεσμα αναθεωρούνται δύο φορές τον χρόνο», απάντησε ο Δ. Τζανακόπουλος. Απέκλεισε νέα μέτρα πριν και μετά το 2018, αλλά και μετάθεση των εργασιακών μετά την αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση δεν δέχεται νέα μέτρα ούτε μετάθεση των εργασιακών μετά τη δεύτερη αξιολόγηση, ωστόσο θα συζητήσει να ενταχθούν στο Μεσοπρόθεσμο πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, προσδοκώντας στη μείωσή τους όταν το πρόγραμμα αναθεωρηθεί.

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί το σημερινό briefing από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο καθώς, σε ερώτηση για το ύψος των (μετά το 2018) πλεονασμάτων, παρέπεμψε στο γεγονός ότι “τα Μεσοπρόθεσμα προγράμματα αναθεωρούνται δύο φορές το έτος”.

Ο κ. Τζανακόπουλος δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις. Με τη φράση αυτή ωστόσο φάνηκε να επιβεβαιώνει κορυφαίο κυβερνητικό παράγοντα, ο οποίος, μιλώντας στο Euro2day.gr προ ημερών σημείωσε ότι θα μπορούσε να κλείσει η συμφωνία με αποδοχή υψηλών πλεονασμάτων (3,5%) μετά το 2018 και όταν ληφθεί η απόφαση για το χρέος, αυτά να μειωθούν στην πρώτη αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου.

Αναφορικά με το “σενάριο” που θέλει τα εργασιακά να παραπέμπονται για αργότερα, προκειμένου να κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίσθηκε κατηγορηματικά αρνητικός. Οπως είπε, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υποχωρήσει από τη θέση για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και για μη αύξηση του ορίου απολύσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!