Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η κυβέρνηση της Ιταλίας θέλει να κλείσει τα μαγαζιά τις Κυριακές
[Euro2day]: Η κυβέρνηση της Ιταλίας θέλει να κλείσει τα μαγαζιά τις Κυριακές

[Euro2day]: Η κυβέρνηση της Ιταλίας θέλει να κλείσει τα μαγαζιά τις Κυριακές

Η ιδέα είναι ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν περισσότερο χρόνο για να τις οικογένειές τους αλλά και για να πηγαίνουν στην εκκλησία. Το κοινοβούλιο ξεκίνησε να συζητά νόμο, που έχει στόχο «να δώσει πίσω τα Σαββατοκύριακα στις οικογένειες».

Από τη στιγμή που σχημάτισαν τον κυβερνητικό συνασπισμό έναν χρόνο πριν, η συντηρητική Λέγκα και το αντισυστημικό Κίνημα τωνΠέντε Αστέρων έχουν διαφωνήσει σχεδόν στα πάντα: Από τις υποδομές και το μεταναστευτικό μέχρι τις ρυθμίσεις για την πορνεία. Υπάρχει ωστόσο ένα πράγμα στο οποίο συμφωνούν: Να κλείσουν τα μαγαζιά τις Κυριακές.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τον Απρίλιο το κοινοβούλιο ξεκίνησε να συζητά έναν νόμο που έχει στόχο «να δώσει πίσω τα Σαββατοκύριακα στις οικογένειες». Το Πέντε Αστέρων τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος των καταστημάτων πριν από 45 μέρες. Η Λέγκα προτείνει μία πιο ήπια εκδοχή, κατά την οποία οι περιορισμοί θα είναι πιο χαλαροί κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και άλλων εορταστικών περιόδων.

Και οι δύο όμως λένε ότι ο νόμος θα ενδυναμώσει παραδόσεις που κρατούν χρόνια, όπως το να τρώει η οικογένεια μαζί το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ θα δώσει την ευκαιρία στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο για ξεκούραση.

«Τα κέντρα των πόλεων εγκαταλείπονται καθώς οι οικογένειες περνούν την ημέρα της ξεκούρασης στα εμπορικά κέντρα», δηλώνει ο AndreaDara, βουλευτής της Λέγκας, που δουλεύει για να βρει έναν συμβιβασμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!