Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οι κίτρινες κάρτες των δανειστών στο σχέδιο ανάπτυξης
[Euro2day]: Οι κίτρινες κάρτες των δανειστών στο σχέδιο ανάπτυξης

[Euro2day]: Οι κίτρινες κάρτες των δανειστών στο σχέδιο ανάπτυξης

Απόσταση από τις προσδοκίες των δανειστών έχει το πρώτο κείμενο για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας. Δημόσιο, φοροδιαφυγή και αποκρατικοποιήσεις τα κομβικά στοιχεία. Η ιδεολογική σφραγίδα και η δέσμη παρατηρήσεων από τους εταίρους.

Ως «προκαταρκτικό κείμενο» στο οποίο θα απαιτηθεί πολύ πιο αναλυτική περιγραφή των δράσεων και μεταρρυθμίσεων της μεταμνημονιακής περιόδου αντιμετωπίζουν το σχέδιο των περίπου 70 σελίδων το οποίο απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές υπό τον τίτλο «Holistic Growth Strategy for the future».

Πηγές των Βρυξελλών μεταδίδουν ότι θα πρέπει να δοθούν πολύ περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων η πάταξη της φοροδιαφυγής, η μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα και του συστήματος απονομής δικαιοσύνης όπως άλλωστε και αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις.

To ελληνικό σχέδιο έχει έντονη ιδεολογική σφραγίδα με εκτεταμένες αναφορές στην ανάγκη κινητοποίησης συνεταιριστικών και κοινωνικών τομέων της οικονομίας, στη ενίσχυση του ρόλου των συνεταιριστικών τραπεζών και τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας, την προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αλλά και την ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού.

Φέρεται να απέχει πολύ από το κείμενο δεσμεύσεων που είχαν στο μυαλό τους οι δανειστές όταν ζητούσαν ένα πρόγραμμα ανάπτυξης «ελληνικής ιδιοκτησίας» και το κρίσιμο στοίχημα είναι τώρα πόσο διατεθειμένη είναι η κυβέρνηση να βάλει νερό στο κρασί της προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τόσο των θεσμών όσο και του Eurogroup.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!