Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το XA «κοιτάζει» ομόλογα και οικονομία
[Euro2day]: Το XA «κοιτάζει» ομόλογα και οικονομία

[Euro2day]: Το XA «κοιτάζει» ομόλογα και οικονομία

Το εγχώριο ρίσκο έχει μειωθεί σημαντικά μετά τη συμφωνία του Eurogroup για μια δεκαετία, χωρίς ωστόσο η μείωση αυτή να έχει απεικονιστεί στις τιμές των εγχώριων μετοχικών τίτλων. O ρόλος των ομολόγων.

Mετά την αλλαγή σελίδας στα ελληνικά ομόλογα (πτώση της απόδοσης του επταετούς ομολόγου σε χαμηλότερα επίπεδα από την έκδοσή του), και οι ελληνικές μετοχές βρίσκονται σε προσπάθεια αλλαγής επιπέδου σε όρους τιμολόγησης.

Το εγχώριο ρίσκο έχει μειωθεί σημαντικά μετά τη συμφωνία του Eurogroup για μια δεκαετία, χωρίς ωστόσο η μείωση αυτή να έχει απεικονιστεί στις τιμές των εγχώριων μετοχικών τίτλων. Από την άλλη πλευρά, απεικονίστηκε άμεσα στη νέα έκδοση ομολόγου του ΟΤΕ , που εκμεταλλεύθηκε άμεσα τις ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά. Η έκδοση όχι μόνο υπερκαλύφθηκε 5 φορές με το κουπόνι στο χαμηλότερο εύρος, στο 2,375%, αλλά είναι και το χαμηλότερο κουπόνι ομολόγου που έχει εκδώσει ο ΟΤΕ την τελευταία δεκαετία.

Οι ξένοι επενδυτές συνεπώς αναγνωρίζουν τη βελτίωση και βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο για την ελληνική οικονομία και αυτό κάποια στιγμή θα έχει θετικό αντίκτυπο και στις τιμές των μετοχών. Η χρηματιστηριακή αγορά -και όχι μόνο οι τραπεζικές μετοχές- βρίσκονται σε συνθήκες θερινής ραστώνης, αφού από τις 700 μονάδες του Νοεμβρίου, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης μετράει κέρδη μόλις 7% και πολλοί επιμέρους τίτλοι ακόμη και αρνητικά ποσοστά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!