Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 9 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κύπρος: Επενδύσεις 5 δισ. ευρώ έφερε η «χρυσή βίζα»
[Euro2day]: Κύπρος: Επενδύσεις 5 δισ. ευρώ έφερε η «χρυσή βίζα»

[Euro2day]: Κύπρος: Επενδύσεις 5 δισ. ευρώ έφερε η «χρυσή βίζα»

Από το 2011 η Κύπρος παραχώρησε 1.319 διαβατήρια σε ξένους επενδυτές. Το προνόμιο δίνεται σε όσους προγραμματίσουν να τοποθετήσουν €2 εκατ. ευρώ στη χώρα.

Επενδύσεις που πλησίασαν τα €5 δισ. έφεραν το σχέδιο πολιτογράφησης επενδυτών από το 2013, σύμφωνα με νέα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα το StockWatch .

Τα στοιχεία του υπουργείου εσωτερικών, που παραχωρούνται για πρώτη φορά, δείχνουν ότι από το 2011 η Κύπρος παραχώρησε 1319 διαβατήρια σε ξένους επενδυτές μέσω των οποίων εισέρρευσαν στη χώρα επενδύσεις €4,8 δισ. Η παραχώρηση διαβατηρίων αυξήθηκε σημαντικά μετά το 2013.

Το υφιστάμενο σχέδιο πολιτογράφησης επενδυτών του υπουργείου εσωτερικών, όπως τροποποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, προνοεί επενδύσεις €2 εκατ. είτε σε ακίνητα, είτε σε κυπριακές εταιρείες, είτε οργανισμούς εναλλακτικών επενδύσεων. Υπάρχουν επίσης πρόνοιες για συνδυασμό επενδύσεων, που περιλαμβάνουν και την αγορά κρατικών ομολόγων.

Οι κάτοχοι αυτών των επενδύσεων δεν δικαιούνται να τις διαθέσουν πριν παρέλθουν τουλάχιστον τρία χρόνια από την αγορά τους και την απόκτηση κυπριακού διαβατηρίου.

Αναλυτικότερα από το 2011 που ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδίου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017, 1319 ξένοι επενδυτές απέκτησαν την κυπριακή υπηκοότητα στη βάση του σχεδίων που προνοεί την παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας έναντι επενδύσεων από μη κύπριους επενδυτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!