Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κίνητρα για την παραγωγή έρευνας εντός της χώρας
[Euro2day]: Κίνητρα για την παραγωγή έρευνας εντός της χώρας

[Euro2day]: Κίνητρα για την παραγωγή έρευνας εντός της χώρας

Χρηματοδοτούνται μέλη ερευνητικών ομάδων για να υλοποιήσουν τις προτάσεις τους. Έως 19.500 ευρώ η αμοιβή για τους νέους ερευνητές. Ποια επιστημονικά πεδία πριμοδοτούνται. Στα μέσα Ιανουαρίου η υποβολή των αιτήσεων.

Άλλο ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα που αποσκοπεί στην ενίσχυση της έρευνας, αλλά και στην ανακοπή του brain drain, τίθεται σε εφαρμογή στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση” (ΕΠ ΑΝΑΔ-ΕΔΒΜ).

Πρόκειται για τη δράση “Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές” (κύκλος Β), μέσω της οποίας θα διατεθούν 20 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση ερευνητικών ομάδων. Οι ομάδες αυτές καλούνται να υποβάλλουν προς χρηματοδότηση τις ερευνητικές τους προτάσεις, οι οποίες θα πρέπει να υλοποιηθούν εντός ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και λοιπών ερευνητικών φορέων σε διάστημα 15 μηνών.

Η υποβολή ερευνητικών προτάσεων θα πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικού “Συστήματος Υποβολής”, η διεύθυνση του οποίου, θα ανακοινωθεί κατά τη δημοσίευση της οριστικής πρόσκλησης προεπιλογής. Εκτιμάται ότι το “Σύστημα Υποβολής” θα είναι έτοιμο να δεχτεί τις ερευνητικές προτάσεις στις 14 Ιανουαρίου 2019 ενώ η χρονική περίοδος υποβολής θα διαρκέσει περίπου δεκαπέντε ημέρες.

Κάθε ερευνητική ομάδα θα που υποβάλλει αίτηση, θα πρέπει να αποτελείται από δύο Υπότροφους Ερευνητές και έναν Ακαδημαϊκό Σύμβουλο. Στη σύνθεση της ομάδας, μπορεί να μετέχει και ένας Αναπληρωτής Ακαδημαϊκός Σύμβουλος. Στην περίπτωση αυτή το σύνολο των μελών της ερευνητικής ομάδας μπορεί να ανέλθει στα τέσσερα άτομα.

Η συνολική αμοιβή των υποτρόφων ερευνητών έχει τη μορφή υποτροφίας αριστείας η οποία καλύπτει τα τροφεία καθώς και ενδεχόμενες δαπάνες που απαιτούνται για την υλοποίηση της έρευνας και το ύψος της οποίας, συμπεριλαμβανόμενων των νόμιμων κρατήσεων, ορίζεται για τους κατόχους διδακτορικού διπλώματος σε 19.500 ευρώ ανά άτομο και για τους υποψήφιους διδάκτορες σε 15.000 ανά άτομο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!