Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων θέλει επαναδιαπραγμάτευση της συμμετοχής στο ευρώ
[Euro2day]: Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων θέλει επαναδιαπραγμάτευση της συμμετοχής στο ευρώ

[Euro2day]: Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων θέλει επαναδιαπραγμάτευση της συμμετοχής στο ευρώ

Το κόμμα του Μπέπε Γκρίλο θέλει να ξανασυζητήσει «την ΕΕ και το ευρώ», σύμφωνα με τον Λουίτζι ντι Μάιο. Ακόμα, επιθυμεί εκλογές μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής, καθώς ο Ρέντσι «κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρει την ψήφο του λαού».

Εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας στην Ιταλία, το λαϊκίστικο Κίνημα των Πέντε Αστέρων ανέφερε ότι επιθυμεί να επαναδιαπραγματευτεί την συμμετοχή της χώρας στο ευρώ, σε περίπτωση που ανέλθει στην εξουσία.

Ο Λουίτζι ντι Μάιο, μέλος του Κινήματος, θέλει να «ξανασυζητήσει την ΕΕ και τις παραμέτρους του ευρώ», για να δώσει λύση στα ζητήματα της φτώχειας και των επενδύσεων στην Ιταλία.

Σε περίπτωση που αποτύχουν αυτές οι διαπραγματεύσεις, η Ιταλία θα διεξάγει δημοψήφισμα επάνω σε ένα νέο είδος σχέσης με την ευρωζώνη.

«Αν (η ΕΕ) δεν μας ακούσει, θα προτείνουμε δημοψήφισμα επάνω στο ευρώ για να ρωτήσουμε τους Ιταλούς πολίτες τι θέλουν να κάνουν», ανέφερε σήμερα ο Μάιο, μιλώντας στο CNBC.

«Αυτοί που μας έβαλαν στο ευρώ δεν μας ρώτησαν ποτέ αν θέλουμε να μπούμε. Τώρα εμείς ρωτάμε τους πολίτες αν θέλουν να μείνουν στο κοινό νόμισμα ή να αρχίσουν να βλέπουν ένα σενάριο ευρώ δύο ταχυτήτων ή μια επιστροφή στην νομισματική κυριαρχία», υποστήριξε ο πολιτικός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!