Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το κινεζικό στοίχημα του τουρισμού και στο βάθος η… Ινδία
[Euro2day]: Το κινεζικό στοίχημα του τουρισμού και στο βάθος η… Ινδία

[Euro2day]: Το κινεζικό στοίχημα του τουρισμού και στο βάθος η… Ινδία

Μεγάλη ευκαιρία τα γιγαντιαία προγράμματα κατασκευής δεκάδων νέων αεροδρομίων από Κίνα και Ινδία. Πως οι απ’ ευθείας σύνδεση με τις δύο πολυπληθέστερες αγορές του πλανήτη μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα του ελληνικού τουρισμού.

Η τροχιά ριζικής αναβάθμισης στην οποία έχουν εισέλθει οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κίνας έγινε κάτι παραπάνω από ευδιάκριτη την τελευταία εβδομάδα με αφορμή τα διαδοχικά ταξίδια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κίνα και του προέδρου της Κίνας Σι Τζιπίνγκ στην Ελλάδα.

Στην περίπτωση του ελληνικού τουρισμού τα οφέλη δεν περιορίζονται στην νέα απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τη Σαγκάη μέσω των τριών δρομολογίων ανά εβδομάδα που θα πραγματοποιεί από τον Ιούνιο του 2020 η κινεζική αεροπορική εταιρεία Juneyao Airlines. Δεν εξαντλούνται καν στη δρομολογημένη αναβάθμιση της συμφωνίας αεροπορικής σύνδεσης των δύο χωρών μέσω της οποίας η ελληνική πλευρά επιδιώκει να αυξήσει από 14 σε 35 τα εβδομαδιαία απ’ ευθείας δρομολόγια μεταξύ των δύο χωρών. Μια πρόγευση των κερδών που μπορεί να προσδοκά ο ελληνικός τουρισμός και η οικονομία της χώρας αποτελούν τα λεγόμενα του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ο οποίος έθεσε ως στόχο την προσέλκυση 500.000 κινέζων τουριστών μέχρι το 2021.

Στην πραγματικότητα ο ελληνικός τουρισμός έχει εισέλθει στην εποχή του κινεζικού «δράκου». Σηματοδοτώντας ένα μεγάλο ασιατικό στοίχημα το οποίο, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να αλλάξει το μέλλον του επιδρώντας καταλυτικά στο σύνολο της οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!