Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: H Kίνα ετοιμάζει μέτρα για τη φυγή κεφαλαίων
[Euro2day]: H Kίνα ετοιμάζει μέτρα για τη φυγή κεφαλαίων

[Euro2day]: H Kίνα ετοιμάζει μέτρα για τη φυγή κεφαλαίων

Πιο αυστηρούς κανονισμούς στις επενδύσεις κινεζικών εταιρειών στο εξωτερικό ετοιμάζεται να εισάγει το Πεκίνο, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη φυγή κεφαλαίων. Στο 5,8% η πτώστη του ρενμίνμπι από την αρχή του έτους.

Η Κίνα ετοιμάζει την επιβολή νέων περιορισμών στις εξαγορές ξένων εταιρειών από κινεζικές εταιρείες σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τις εκροές κεφαλαίων που πιέζουν προς τα κάτω το ρενμίνμπι και μειώνουν τα αποθέματα συναλλάγματος, σύμφωνα με πηγές των Financial Times.

Το Πεκίνο ανησυχεί περισσότερο για πιθανές εξαγορές και συγχωνεύσεις με αξία άνω των 10 δισ. δολαρίων, σημείωσαν οι πηγές.

Οι ίδιες πρόσθεσαν ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι θα ελέγχουν προσεκτικά τις εξαγορές άνω του 1 δισ. δολαρίων, εφόσον δεν αφορούν τις κύριες δραστηριότητες του επενδυτές.

Εν τω μεταξύ, οι κρατικές εταιρίες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επενδύουν πάνω από 1 δισ. δολάρια σε μια μόνο συναλλαγή στο real estate στο εξωτερικό.

Με βάση στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, οι εξαγορές κινεζικών εταιρειών στο εξωτερικό έχουν εκτιναχτεί από το περσινό ρεκόρ των 121 δισ. δολαρίων στα 146 δισ. δολάρια τους πρώτους 10 μήνες του 2016. Τα νούμερα δεν αφορούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Οι κινεζικές επενδύσεις στο πρώτο τρίμηνο του έτους είναι περίπου τρεις φορές υψηλότερες από αυτές της Ευρώπης στην Κίνα, σύμφωνα με την Rhodium Group.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!