Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: H Κίνα χαλάρωσε τους περιορισμούς για ξένες επενδύσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα
[Euro2day]: H Κίνα χαλάρωσε τους περιορισμούς για ξένες επενδύσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα

[Euro2day]: H Κίνα χαλάρωσε τους περιορισμούς για ξένες επενδύσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα

Οι δασμοί στις εισαγωγές θα μειωθούν «με έναν κατάλληλο ρυθμό».

Η Κίνα εξειδίκευσε τα μέτρα χαλάρωσης ή άρσης των περιορισμών πριν από λίγες μέρες, αναφορικά για τις ξένες επενδύσεις στον χρηματοπιστωτικό της τομέα.
Οι διεθνείς επιχειρήσεις θα μπορούν να κατέχουν έως και το 51% των μετοχών σε κοινές εταιρείες που αφορούν επενδυτικά κεφάλαια, χρεόγραφα ή προθεσμιακά συμβόλαια, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών
Ο Zhou Guankhao είπε, σε συνέντευξη Τύπου, ότι το πλαφόν αυτό θα καταργηθεί σταδιακά σε μία τριετία.
Οι περιορισμοί για επενδύσεις σε κινεζικές τράπεζες και χρηματοπιστωτικές εταιρείες διαχείρισης ενεργητικού θα αρθούν, ανέφερε.
Επειτα από τρία χρόνια, οι ξένοι επενδυτές θα μπορούν να κατέχουν έως και το 51% των μετοχών σε κοινές εταιρείες ασφαλειών ζωής, ενώ το πλαφόν αυτό θα καταργηθεί σε μία πενταετία.
Οι δασμοί στις εισαγωγές Ι.Χ. θα μειωθούν «με έναν κατάλληλο ρυθμό» και οι περιορισμοί για ξένες επενδύσεις σε εταιρείες παραγωγής αυτοκινήτων νέας ενέργειας θα χαλαρώσουν στις ζώνες ελεύθερου εμπορίου πριν από τον Ιούνιο.
Θα εφαρμόζεται η ίδια πολιτική ΦΠΑ για τα εγχώρια και εισαγόμενα αποξηραμένα δημητριακά για απόσταξη, κάτι που σημαίνει ότι θα αρθούν οι επιβαρύνσεις στα τελωνεία.
Από τις Ηνωμένες Πολιτείες ζητήθηκε να χαλαρώσουν τους ελέγχους στις εξαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με βάση το άρθρο 15 του Πρωτοκόλλου για την ένταξη του Πεκίνου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, να αντιμετωπίζουν δίκαια τους Κινέζους επενδυτές στην αμερικανική αγορά, να προωθήσουν τη διαδικασία για την αίτηση άδειας της China International Capital Corporation Limited στις ΗΠΑ και να είναι συνετές αναφορικά με τα μέτρα διόρθωσης στο εμπόριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!