Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κίνα: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά του πρώην επικεφαλής της Interpol
[Euro2day]: Κίνα: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά του πρώην επικεφαλής της Interpol

[Euro2day]: Κίνα: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά του πρώην επικεφαλής της Interpol

Τον Μάρτιο το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας επεσήμανε ότι, έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε, κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Μενγκ ξόδεψε «μεγάλα» ποσά κρατικών πόρων και καταχράστηκε την εξουσία του.

Κινέζοι εισαγγελείς απήγγειλαν σήμερα επισήμως κατηγορίες εναντίον του πρώην επικεφαλής της Interpol Μενγκ Χονγκουέι για κατάχρηση εξουσίας και δωροληψία.

Η Interpol ανακοίνωσε τον προηγούμενο Οκτώβριο ότι ο Μενγκ παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου μερικές ημέρες αφού η σύζυγός του δήλωσε την εξαφάνισή του έπειτα από ένα ταξίδι στη γενέτειρά του Κίνα.

Τον Μάρτιο το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας επεσήμανε ότι, έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε, κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Μενγκ ξόδεψε «μεγάλα» ποσά κρατικών πόρων, καταχράστηκε την εξουσία του και αρνήθηκε να τηρήσει τις αποφάσεις του κόμματος. Η σύζυγός του έχει απορρίψει τις κατηγορίες και τονίζει ότι η σύλληψή του είναι πολιτικά υποκινούμενη.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, σε σύντομη ανακοίνωσή τους Κινέζοι εισαγγελείς αναφέρουν ότι κατέθεσαν το κατηγορητήριο εναντίον του Μενγκ σε δικαστήριο της πόλης Τιανζίν, στη βόρεια Κίνα, κοντά στο Πεκίνο. Σύμφωνα με τους ίδιους, εναντίον του Μενγκ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας όταν ήταν υφυπουργός Δημόσιας Τάξης και επικεφαλής της ακτοφυλακής της Κίνας και δωροληψία.

Οι εισαγγελείς εξήγησαν ότι ενημέρωσαν τον Μενγκ για τα δικαιώματά του και άκουσαν την άποψη των δικηγόρων του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!