Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κίνα: Ανάπτυξη 6,7% το γ’ τρίμηνο
[Euro2day]: Κίνα: Ανάπτυξη 6,7% το γ’ τρίμηνο

[Euro2day]: Κίνα: Ανάπτυξη 6,7% το γ’ τρίμηνο

Η εύκολη πίστωση, η ισχυρή αγορά ακινήτων και μέτρα τόνωσης σταθεροποιούν την οικονομία. Ο ικανοποιητικός ρυθμός αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τα τέλη του έτους, αλλά οι ειδικοί ανησυχούν για την αγορά ιδιοκτησιών και την αύξηση τιμών.

Σταθεροποιήθηκε η άνοδος της οικονομίας της Κίνας το τρίτο τρίμηνο, καθώς αναπτύχθηκε κατά 6,7%. Η ανάπτυξη αυτή οδηγήθηκε από την εύκολη πίστωση, από τις καλές επιδόσεις της αγοράς ακινήτων και από μέτρα τόνωσης που σύμφωνα με τους οικονομολόγους ήρθαν σε βάρος μιας απαραίτητης αναδιάρθρωσης.

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τρίτου τριμήνου συνάδει με εκείνον του δεύτερου και επιβεβαιώνει τις προσδοκίες των αναλυτών. Παράλληλα, οι Κινέζοι ηγέτες δείχνουν αισιόδοξοι τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την οικονομία, η οποία επιβραδύνεται τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν πως βρίσκεται σε πορεία ώστε να πιάσει το στόχο ανάπτυξης της κυβέρνησης για 6,5% ή περισσότερο.

Η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 6,1% σε ετήσια βάση το Σεπτέμβριο, έναντι 6,3% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Οι επενδύσεις σε εργοστάσια, κτίρια και άλλα σταθερά περιουσιακά στοιχεία σε μη αγροτικές περιοχές αυξήθηκε 8,2% σε ετήσιους όρους κατά την περίοδο από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο, από 8,1% για τους πρώτους οκτώ μήνες του 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!