Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κερδισμένη η Βρετανία από το Brexit, σύμφωνα με ανάλυση
[Euro2day]: Κερδισμένη η Βρετανία από το Brexit, σύμφωνα με ανάλυση

[Euro2day]: Κερδισμένη η Βρετανία από το Brexit, σύμφωνα με ανάλυση

Μέχρι το 2027 η Βρετανία θα έχει γίνει η ευρωπαϊκή οικονομία με την πιο ραγδαία ανάπτυξη, αποκαλύπτει ανάλυση του Bloomberg Intelligence. Το 2018 θα κάνει βουτιά στο 1,3%, αλλά μέσα σε 10 χρόνια θα έχει ξεπεράσει ακόμη και τη Γερμανία.

Χάρη στην παραγωγικότητα και τους δημογραφικούς παράγοντες, η βρετανική οικονομία πρόκειται να ξεπεράσει τις δυσκολίες που θα προκύψουν από το Brexit και να εξελιχθεί στην πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία της Ευρώπης μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, όπως υποστήριξε σε ανάλυσή του ο Jamie Murray, οικονομολόγος του Bloomberg Intelligence.

Τα ποσοστά ανάπτυξης στην παραγωγή ανά ώρα που είδαμε πριν τη χρηματοπιστωτική κρίση αναμένεται να επιστρέψουν και ο πληθυσμός που είναι σε ηλικία κατάλληλη για εργασία εκτιμάται πως θα αντέχει περισσότερο σε σύγκριση με τις περισσότερες άλλες οικονομίες, τόνισε ο ειδικός στην έκθεσή του.

Έπειτα από μια βουτιά στο 1,3% το 2018, η ανάπτυξη της Βρετανίας θα πρέπει να επιστρέψει στο 2% και υψηλότερα, καθιστώντας την οικονομία με τις καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τη Γερμανία, την Ιταλία ή την Ισπανία μέχρι το 2027.

Η βρετανική οικονομία «θα αναπτυχθεί με πιο αργό ρυθμό σε σχέση με το παρελθόν, αλλά πιο γρήγορα από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες όπου τα ποσοστά ανάπτυξης αναμένεται να επιβραδυνθούν», υπογράμμισε ο Murray.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!