Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κερδισμένοι και χαμένοι από το νέο φορολογικό τοπίο
[Euro2day]: Κερδισμένοι και χαμένοι από το νέο φορολογικό τοπίο

[Euro2day]: Κερδισμένοι και χαμένοι από το νέο φορολογικό τοπίο

Τι σημαίνει η ακύρωση των προνομοθετημένων μειώσεων αφορολογήτου, ΕΝΦΙΑ, φόρου εισοδήματος και εισφοράς αλληλεγγύης για τους φορολογούμενους. Ποιοι θα επωφεληθούν και ποιοι γλιτώνουν «ζημιές» που θα έρχονταν από το Γενάρ00η.

Η μείωση του αφορολογήτου, προς το παρόν, μπήκε στο συρτάρι μετά την κατάθεση της τροπολογίας η οποία κατατέθηκε χθες καταργώντας την προνομοθετημένη συρρίκνωσή του μαζί με τα αντίμετρα τα οποία επίσης είχαν ψηφιστεί και αφορούσαν σε μείωση του ΕΝΦΙΑ, μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και μείωση του πρώτου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 22% στο 20%.

Εάν οι υπολογισμοί της Κομισιόν για τις αποκλίσεις επί των στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων φέτος και το 2020 αποδειχθούν ακριβείς, δεν αποκλείεται -το αντίθετο μάλιστα- η μείωση του αφορολογήτου να επανέλθει σύντομα(το φθινόπωρο) στο τραπέζι των συζητήσεων. Μέχρι τότε, όμως, μείωση του αφορολογήτου δεν υπάρχει στον ορίζοντα και η χθεσινή τροπολογία αναδεικνύει κερδισμένους και χαμένους από την κατάργηση των σχετικών διατάξεων μέτρων και αντιμέτρων του 2020.

Η τροπολογία προβλέπει κατάργηση της προνομοθετημένης μείωσης του αφορολογήτου από το ισχύον επίπεδο των 9.545-8.636 (το πρώτο για φορολογούμενο με τρία παιδιά και το δεύτερο για φορολογούμενο χωρίς παιδιά) σε 6.591-5.682 ευρώ (αντίστοιχα). Το αφορολόγητο μένει στο ύψος του και το ταμείο του δημοσίου από αυτή την κατάργηση χάνει του χρόνου 1,920 δις ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!