Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κέρδη για το AfD στις τοπικές εκλογές στη Σαξονία
[Euro2day]: Κέρδη για το AfD στις τοπικές εκλογές στη Σαξονία

[Euro2day]: Κέρδη για το AfD στις τοπικές εκλογές στη Σαξονία

Πρώτο το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ σύμφωνα με τα exit poll. Μεγάλος κερδισμένος το ακροδεξιό AfD. Σε μονοψήφιο το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών.

Διατηρεί την πρωτιά στη Σαξονία το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, ενώ η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) καταγράφει σημαντικά εκλογικά κέρδη σύμφωνα με τα πρώτα exit poll.
Οι Χριστιανοδημοκράτες του CDU συγκεντρώνουν 33,5%, ενώ το AfD ακολουθεί με 27,5%, υπερδιπλασιάζοντας το ποσοστό του σε σχέση με το 2014 όταν είχε λάβει 12%.

Τρίτο έρχεται το αριστερό Linke με 10,5% και ακολουθούν οι Πράσινοι με 8%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD καταποντίζονται με 8%. Τέλος, οι Φιλελύθεροι συγκεντρώνουν 4,5%.

Τα πρώτα exit poll επιβεβαιώνουν προηγούμενες εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες οι Σοσιλαδημοκράτες θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι των τοπικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στόσο στη Σαξονία όσο και στο Βραδενβούργο. Αντίθετα, το AfD χρησιμοποίησε το μεταναστευτικό αλλά και το προγραμματισμένο κλείσιμο των ανθρακωρυχείων στην περιοχή προκειμένου να εμφανίστεί ενισχυμένο στην κάλπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!