Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Καταθέτει ένσταση για την εκλογή προέδρου στο ΒΕΘ η «Ένωση Βιοτεχνών- Νέοι Ορίζοντες»
[Euro2day]: Καταθέτει ένσταση για την εκλογή προέδρου στο ΒΕΘ η «Ένωση Βιοτεχνών- Νέοι Ορίζοντες»

[Euro2day]: Καταθέτει ένσταση για την εκλογή προέδρου στο ΒΕΘ η «Ένωση Βιοτεχνών- Νέοι Ορίζοντες»

Οι «Νέοι Ορίζοντες» αναφέρουν ότι η εκλογική διαδικασία με την οποία έγινε η εκλογή προέδρου του ΒΕΘ είναι άκυρη και γι’ αυτό λόγο οι σύμβουλοι του εν λόγω συνδυασμού με τον επικεφαλής του, Ιωάννη (Στάθη) Φωτιάδη αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Ένσταση πρόκειται να καταθέσει η επιμελητηριακή παράταξη του ΒΕΘ «Ένωση Βιοτεχνών- Νέοι Ορίζοντες» επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την εκλογή προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Οι «Νέοι Ορίζοντες» υπογραμμίζουν ότι η εκλογική διαδικασία με την οποία έγινε η εκλογή προέδρου του ΒΕΘ είναι άκυρη και γι’ αυτό λόγο οι σύμβουλοι του εν λόγω συνδυασμού με τον επικεφαλής του, Ιωάννη (Στάθη) Φωτιάδη αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της 16ης Απριλίου 2018 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΕΘ διαμαρτυρόμενοι και έχοντας προηγουμένως καταθέσει γνωμοδότηση νομικού συμβούλου που ερμηνεύει με σαφήνεια τα όσα ορίζει η επιμελητηριακή νομοθεσία για την εκλογή προέδρου του Επιμελητηρίου και η οποία συμπίπτει με τη Γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΚΕΕΕ (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος), ότι δηλαδή, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εκλέγεται από το Διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 73 παρ. 7 του ν. 4497/2017 και όχι με τη συμπλήρωση θέσης μέλους της Διοικητικής Επιτροπής που κενώθηκε.

Όπως εξηγεί ο κ. Φωτιάδης, «τα μέλη του ΔΣ κλήθηκαν στη συνεδρίαση με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή νέου Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 71 παρ. 4 του Ν. 4497/2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!