Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Καταθέσεις: Οι τράπεζες κερδίζουν τη μάχη με… «τα στρώματα»
[Euro2day]: Καταθέσεις: Οι τράπεζες κερδίζουν τη μάχη με… «τα στρώματα»

[Euro2day]: Καταθέσεις: Οι τράπεζες κερδίζουν τη μάχη με… «τα στρώματα»

Κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας μετά τα πρώτα δείγματα επιστροφής καταθέσεων στις τράπεζες με τη μορφή χαρτονομισμάτων. Ποια είναι τα επόμενα «στοιχήματα» που πρέπει να κερδηθούν. Αναγκαία η προσέλκυση επενδύσεων.

Με ικανοποίηση βλέπουν οι τράπεζες να ανεβαίνει το ύψος των καταθέσεών τους , ιδίως όταν διαπιστώνουν πως ένα σημαντικό τμήμα της αύξησης αυτής αφορά την επιστροφή χρημάτων από… τα στρώματα.

Το γεγονός αυτό προκύπτει από ότι αξιοσημείωτο τμήμα των αυξημένων καταθέσεων έγινε με τη μορφή χαρτονομισμάτων, κάτι που σημαίνει ότι τα σχετικά προϊόντα τα οποία άρχισαν να λανσάρονται από τον περασμένο Ιούνιο (διπλάσια επιτόκια, γύρω στο 1,3%, στους καταθέτες μετρητών και κεφαλαίων εξωτερικού) άρχισαν να αποδίδουν.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, πέρα από τα διπλάσια επιτόκια, μεγαλύτερη επίδραση για την προσέλκυση των συγκεκριμένων καταθέσεων έχει παίξει η σταδιακή αποκατάσταση του κλίματος στην οικονομία, καθώς σήμερα η πλειονότητα των παραγόντων της αγοράς προβλέπει απομάκρυνση ενός ενδεχόμενου Grexit και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για το 2017, ενώ παράλληλα το μετρητό που κατατίθεται εξαιρείται των capital controls.

Πάντως, τα αυξημένα επιτόκια που προσφέρονται για το «νέο χρήμα» απευθύνονται κυρίως στα «χαρτονομίσματα εσωτερικού», καθώς αυτοί που έχουν ήδη βγάλει τα λεφτά τους εκτός Ελλάδας, έχουν και άλλες εναλλακτικές επιλογές αντίστοιχων επιτοκίων (βλέπε Κύπρος), όπου μάλιστα ο κίνδυνος της χώρας είναι χαμηλότερος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!