Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί ζητούν οι οινοπαραγωγοί
[Euro2day]: Κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί ζητούν οι οινοπαραγωγοί

[Euro2day]: Κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί ζητούν οι οινοπαραγωγοί

Τα στοιχεία από την 11μηνη εφαρμογή του ΕΦΚ δείχνουν ότι το όφελος για το δημόσιο είναι μηδαμινό, ενώ το κόστος για τα οινοποιεία και την αγορά τεράστιο, ενώ έχει οδηγήσει σε έξαρση της παραοικονομίας, επεσήμαναν οι εκπρόσωποι του κλάδου.

Την άμεση κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί ζητούν οι φορείς του κλάδου, επισημαίνοντας ότι απειλεί πλέον με πλήρη απορρύθμιση την οινική αγορά.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) κ. Γ. Βογιατζής σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους προέδρους του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) κ. Γ. Σκούρα και της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) κ. Χρ. Μάρκου, όπου ανακοινώθηκε ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες για τον στρατηγικό σχεδιασμό και της αμπελουργίας, η εφαρμογή του ΕΦΚ είναι καταστροφική για τον κλάδο.

Μάλιστα, οι πρόεδροι των τριών οργανώσεων του κλάδου επεσήμαναν το παράδοξο της κυβερνητικής επιμονής στο μέτρο, αν και όπως σημείωσαν ήδη από τους πρώτους μήνες εφαρμογής του έχει καταστεί φανερό, και ήταν σε γνώση των αρμοδίων, πως λειτουργεί υπονομευτικά και την οινική αγορά. Όπως σημείωσαν, τα στοιχεία από την 11μηνη εφαρμογή του ΕΦΚ δείχνουν ότι το όφελος για το δημόσιο είναι μηδαμινό, ενώ το κόστος για τα οινοποιεία και την αγορά τεράστιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!