Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κάρνεϊ: Οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα πληγούν αν απομονωθεί το Σίτι
[Euro2day]: Κάρνεϊ: Οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα πληγούν αν απομονωθεί το Σίτι

[Euro2day]: Κάρνεϊ: Οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα πληγούν αν απομονωθεί το Σίτι

Η Βρετανία είναι ο επενδυτικός τραπεζίτης της Ευρώπης, τόνισε ο διοικητής της BoE, επισημαίνοντας ότι πάνω από τις μισές αυξήσεις κεφαλαίου και εκδόσεις ομολόγων της ηπείρου γίνονται στη χώρα. Βλέπει κινδύνους από παγκόσμιες πηγές, περιλαμβανομένων Τραμπ και Κίνας.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ προειδοποίησε σήμερα πως οι ευρωπαϊκές οικονομίες ενδέχεται να δεχθούν πλήγμα σε περίπτωση που ανασταλεί η πρόσβασή τους στο Σίτι του Λονδίνου μετά τη βρετανική έξοδο από την ΕΕ.

Μιλώντας στο πλαίσιο της έκδοσης της εξαμηνιαίας αξιολόγησης κινδύνων για τις χρηματοοικονομικές αγορές, από την κεντρική τράπεζα, ο διοικητής ανέφερε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ουσιαστικά ο επενδυτικός τραπεζίτης της Ευρώπης. Πάνω από τις μισές αυξήσεις κεφαλαίου και εκδόσεις ομολόγων που γίνονται, πραγματοποιούνται στη Βρετανία από εταιρίες που έχουν την έδρα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, πολύ συχνά από επενδυτές που έχουν τη βάση τους στο Ηνωμένο Βασίλειο».

«Επιπρόσθετοι κίνδυνοι για την ευρωζώνη θα μπορούσαν να προκύψουν κατά συνέπεια της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι τράπεζες που βρίσκονται στη Βρετανία προσφέρουν πάνω από τη μισή έκδοση χρέους και μετοχών από εταιρίες της ηπειρωτικής Ευρώπης και αντιστοιχούν σε πάνω από τρία τέταρτα της δραστηριότητας ξένου συναλλάγματος και παραγώγων στην ΕΕ», πρόσθεσε ο Κάρνεϊ σύμφωνα με τον Guardian.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!