Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Καραβίας: Τρεις προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη
[Euro2day]: Καραβίας: Τρεις προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη

[Euro2day]: Καραβίας: Τρεις προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη

«Η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα μόνιμης σταθεροποίησης», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank. Απαραίτητη η μείωση του φορολογικού βάρους και η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

Τις προϋποθέσεις για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία σε τροχιά βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, στα Growth Awards.

Όπως είπε «η πρώτη προϋπόθεση είναι, βεβαίως, η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό. Όπως έχουμε μάθει τα τελευταία χρόνια, η καθυστέρηση έχει μεγαλύτερο κόστος από το όφελος που επιδιώκουμε κάθε φορά παρατείνοντας τη διαβούλευση με τους εταίρους. Αντιθέτως, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα επιτρέψει να οριστικοποιηθούν παράλληλα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για τη διευθέτηση του δημοσίου χρέους, που με τη σειρά τους ανοίγουν το δρόμο για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Σε ένα περιβάλλον τόσο ρευστό όσο αυτό που βιώνουμε στην εποχή μας, γεμάτο αβεβαιότητες και απρόβλεπτους κινδύνους σε παγκόσμια κλίμακα, έχει κρίσιμη σημασία να αξιοποιούμε στο έπακρο κάθε ευκαιρία στο χρονικό παράθυρο που παρουσιάζεται. Η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα μόνιμης σταθεροποίησης προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα και θα επιτρέψει στη χώρα να ξεκινήσει σταδιακά τη διαδρομή επιστροφής στις διεθνείς αγορές κατά το 2ο εξάμηνο του 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!