Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Καραμούζης: Επτά προαπαιτούμενα για ένα επενδυτικό σοκ
[Euro2day]: Καραμούζης: Επτά προαπαιτούμενα για ένα επενδυτικό σοκ

[Euro2day]: Καραμούζης: Επτά προαπαιτούμενα για ένα επενδυτικό σοκ

Η χώρα χρειάζεται ταχύτερη και διατηρήσιμη αύξηση του ΑΕΠ, άνω του 3% ετησίως για πολλά χρόνια, τονίζει. Τι πρέπει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση και τι οι επιχειρήσεις.

“Βαδίζουμε αργά προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ οι εγχώριες και διεθνείς συνθήκες και τα προβλήματα της χώρας απαιτούν άμεσες λύσεις, να τρέξουμε γρήγορα και στοχευμένα”, δήλωσε ο Νίκος Καραμούζης από τη θέση του Προέδρου στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Στην ομιλία του, ο γνωστός τραπεζίτης τόνισε:

«Αναγκαία προϋπόθεση για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και τη δημιουργία συνθηκών ευημερίας, αποτελεί αναμφίβολα η ταχύτερη και διατηρήσιμη αύξηση του ΑΕΠ, άνω του 3% ετησίως, για πολλά χρόνια. Ας μην έχουμε αυταπάτες. Η επίτευξη τέτοιων φιλόδοξων ρυθμών ανάπτυξης προϋποθέτει βαθιές μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία και το δημόσιο τομέα, ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον, και τολμηρές, ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες οικονομικής πολιτικής, άρα, ισχυρή πολιτική βούληση και ιδιοκτησία της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας.

Η αναπτυξιακή ατμομηχανή κάτω από τις σημερινές συνθήκες, δεν μπορεί να είναι η κατανάλωση, γιατί οι αγορές δεν θα τη χρηματοδοτήσουν, αλλά η ταχύτατη αύξηση των ιδιωτικών, δημόσιων και ξένων επενδύσεων και των εξαγωγών, με ρυθμούς πολύ απαιτητικούς, που θα ξεπερνούν κατά πολύ την ιστορική εμπειρία της Ελλάδος, αλλά και της Ευρωζώνης.

Τί απαιτείται λοιπόν για να πυροδοτήσουμε ένα επενδυτικό σοκ και ένα δυναμικό παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας;

Πρώτον, βελτίωση της αξιοπιστίας της χώρας μέσω της ενίσχυσης κρίσιμων θεσμικών χαρακτηριστικών της:

1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!