Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Καμπανάκι» από ΔΝΤ για το εταιρικό χρέος της Κίνας
[Euro2day]: «Καμπανάκι» από ΔΝΤ για το εταιρικό χρέος της Κίνας

[Euro2day]: «Καμπανάκι» από ΔΝΤ για το εταιρικό χρέος της Κίνας

Τα ρίσκα για την κινεζική οικονομία είναι υψηλά, αλλά είναι διαχειρίσιμα αν το πρόβλημα αντιμετωπιστεί άμεσα, επισημαίνουν αναλυτές του ΔΝΤ.

Η Κίνα χρειάζεται επειγόντως ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσει την άνοδο του εταιρικού χρέους, προειδοποίει έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η απότομη αύξηση του χρέους μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση έχει φέρει την Κίνα σε μια κατάσταση που έχουν βρεθεί προηγουμένως χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η Ισπανία και η Ιαπωνία, οι οποίες αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν μια επώδυνη απομόχλευση, σημειώνουν οι αναλυτές του Ταμείου.

Σύμφωνα με τους ίδιους, τα ρίσκα για την κινεζική οικονομία είναι υψηλά, αλλά είναι διαχειρίσιμα αν το πρόβλημα αντιμετωπιστεί άμεσα.

«Η διεθνής εμπειρία δείχνει πως τέτοιου μεγέθους πιστωτική έκρηξη αυξάνει το ρίσκο μιας πιο αργής ανάπτυξης ή μιας απότομης προσαρμογής» υποστηρίζουν. «Οι αρχές αναγνωρίζουν το πρόβλημα, αλλά φαίνεται πως ψάχνουν ακόμα για μια περιεκτική, προληπτική, στρατηγική» σημειώνουν.

Το συνολικό χρέος που βρίσκεται σε κίνδυνο υπολογίζεται στο 15,5% του συνολικού εταιρικού χαρτοφυλακίου, το οποίο θα μπορούσε να επιφέρει ζημιές στο 7% του ΑΕΠ, εκτιμά η έκθεση του ΔΝΤ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!