Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το «καλό» σενάριο για τη συμμετοχή του ΔΝΤ
[Euro2day]: Το «καλό» σενάριο για τη συμμετοχή του ΔΝΤ

[Euro2day]: Το «καλό» σενάριο για τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Η κυβέρνηση εμμένει στο «όχι νέα μέτρα όχι νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ πέραν του 2018». Ευελπιστεί στην αποδοχή «με αστερίσκο» των υψηλών πλεονασμάτων προκειμένου να κλείσει η συμφωνία «μέχρι το τέλος του έτους».

Τα κομμάτια του παζλ που θα εμφανίσει τη συμφωνία με τους δανειστές αρχίζει να μοντάρει η κυβέρνηση. Στον δημόσιο λόγο των στελεχών της ξεχωρίζουν μόνο δύο:

- Οχι νέα μέτρα μετά το 2018.

- Οχι νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ που θα υπερβαίνει χρονικά την περσινή συμφωνία με την ευρωπαϊκή πλευρά ήτοι, θα εκτείνεται πέραν του 2018.

Διευκρινίζοντας μάλιστα ότι δεν θα θεωρηθεί πρόβλημα μία επέκταση του προγράμματος του ΔΝΤ «κατά 2-3 μήνες» μετά τη λήξη της εν λόγω συμφωνίας (σ.σ. λήγει στις 30 Αυγούστου 2018).

Στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους πάντως κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αφήνουν, τις τελευταίες ώρες, να φανεί και ένα τρίτο κομμάτι του παζλ, το οποίο μένει να φανεί εάν αποτελεί προσδοκία ή «σινιάλο» από τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις Βρυξελλών (ή Βερολίνου) και Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα μ΄ αυτό, το ΔΝΤ θα ενταχθεί στο ελληνικό πρόγραμμα «με χρηματοδότηση και αποδοχή των υψηλών πλεονασμάτων 3,5% (μετά το 2018) και ‘με αστερίσκο’ ως προς τα νέα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την επίτευξη αυτών των πλεονασμάτων».

Το αισιόδοξο στοιχείο που προβάλλουν, δηλαδή, είναι ότι στο πλαίσιο της πολιτικής συμφωνίας προκειμένου να υπάρξει τώρα απόφαση για το ελληνικό ζήτημα, το Ταμείο θα αφήσει «για αργότερα» (όχι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!