Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ιταλία: Τα Πέντε Αστέρια δεν θα ανακαλέσουν τη σύμβαση της Atlantia
[Euro2day]: Ιταλία: Τα Πέντε Αστέρια δεν θα ανακαλέσουν τη σύμβαση της Atlantia

[Euro2day]: Ιταλία: Τα Πέντε Αστέρια δεν θα ανακαλέσουν τη σύμβαση της Atlantia

Αντί να ανακαλέσει τη σύμβαση, που λήγει το 2038 και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια δαπανηρή αποζημίωση για το κράτος, τα Πέντε Αστέρια εξετάζουν την περίπτωση να παρουσιάσει μια λίστα με αιτήματα, όπως μια σημαντική μείωση στα διόδια, σύμφωνα με το Reuters.

Το ιταλικό κυβερνών Κίνημα των Πέντε Αστέρων απειλεί δημοσίως να ακυρώσει την παραχώρηση αυτοκινητοδρόμων στην Atlantia λόγω της περσινής, φονικής κατάρρευσης της γέφυρας στη Γένοβα, ωστόσο πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι το κόμμα είναι διατεθειμένο να συμβιβαστεί με αναθεωρήσεις στη μακρόχρονη σύμβασή της.

Αντί να ανακαλέσει τη σύμβαση, που λήγει το 2038 και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια δαπανηρή αποζημίωση για το κράτος, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων εξετάζει την περίπτωση να παρουσιάσει μια λίστα με αιτήματα, όπως μια σημαντική μείωση στα διόδια, δήλωσαν δύο πηγές από το κόμμα.

Κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι ο τερματισμός του συμβολαίου της Atlantia θα μπορούσε να κοστίσει στη Ρώμη έως και 24 δισ. ευρώ, αν και η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξει καμία πληρωμή εάν καταφέρει να αποδείξει αμέλεια από την πλευρά της εταιρίας.

Ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο έχει κατηγορήσει τον κυβερνητικό του εταίρο, τη δεξιά Λέγκα, ότι είναι πολύ επιεικής με την Atlantia αναφορικά με την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα πέρυσι τον Αύγουστο, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 43 άνθρωποι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!