Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ιταλία: Ο Πάολο Τζεντιλόνι στη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου
[Euro2day]: Ιταλία: Ο Πάολο Τζεντιλόνι στη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου

[Euro2day]: Ιταλία: Ο Πάολο Τζεντιλόνι στη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου

Κατείχε τον πρωθυπουργικό θώκο από το 2016 ως το 2018 και ο διορισμός του ερμηνεύεται ως κίνηση που θα διασφαλίσει αρμονικές σχέσεις της Ρώμης με τις Βρυξέλλες.

Η νέα ιταλική κυβέρνηση όρισε τον κεντροαριστερό προερχόμενο από το Δημοκρατικό Κόμμα πρώην πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι για τη θέση του Ιταλού Ευρωπαίου Επιτρόπου, έγινε γνωστό από κυβερνητική πηγή.

Ο Πάολο Τζεντιλόνι κατείχε τον πρωθυπουργικό θώκο από το 2016 ως το 2018 και ο διορισμός του ερμηνεύεται ως κίνηση που θα διασφαλίσει αρμονικές σχέσεις της Ρώμης με τις Βρυξέλλες. Πηγή του Δημοκρατικού Κόμματος δήλωσε ότι αναμένεται πως ο Τζεντιλόνι θα αναλάβει κορυφαίο οικονομικό χαρτοφυλάκιο στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας με τη συμμετοχή του Κινήματος των 5 Αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος ορκίστηκε σήμερα. Η Ιταλία ήταν η τελευταία χώρα που δεν είχε ορίσει υποψήφιο για θέση Ευρωπαίου Επιτρόπου.

Η επόμενη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ΟύρσουλαφονντερΛάιεν ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τη σύνθεση της νέας ομάδας της την Τρίτη.

Σε μήνυμά της στο Twitter δηλώνει, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, «ευτυχής που έλαβα τα ονόματα των υποψηφίων όλων των κρατών-μελών της ΕΕ».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!