Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ιταλία: Ο Ματέο Σαλβίνι σε «πόλεμο» με τη γερμανική ΜΚΟ Sea-Watch
[Euro2day]: Ιταλία: Ο Ματέο Σαλβίνι σε «πόλεμο» με τη γερμανική ΜΚΟ Sea-Watch

[Euro2day]: Ιταλία: Ο Ματέο Σαλβίνι σε «πόλεμο» με τη γερμανική ΜΚΟ Sea-Watch

Ο Σαλβίνι δημοσίευσε σήμερα ένα διάταγμα με το οποίο διατάσσει τις ιταλικές δυνάμεις επιβολής του νόμου να λαμβάνουν κάθε απαραίτητο μέτρο για να εμποδίζουν την είσοδο ή τη διέλευση του πλοίου Sea Watch , από τα χωρικά ύδατα της Ιταλίας.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι κήρυξε τον πόλεμο σήμερα εναντίον της γερμανικής ΜΚΟ Sea Watch, το ομώνυμο πλοίο της οποίας περισυνέλλεξε χθες 52 μετανάστες από τα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

Ο Σαλβίνι δημοσίευσε σήμερα ένα διάταγμα με το οποίο διατάσσει τις ιταλικές δυνάμεις επιβολής του νόμου να λαμβάνουν κάθε απαραίτητο μέτρο για να εμποδίζουν την είσοδο ή τη διέλευση του πλοίου Sea Watch, από τα χωρικά ύδατα της Ιταλίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας είχε πριν εξοργιστεί με την άρνηση του πλοίου της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης να κατευθυνθεί προς την Τρίπολη, παρά το πράσινο φως που είχαν δώσει οι λιβυκές αρχές.

«Το πλοίο είχε το πράσινο φως να αποβιβάσει, η συμπεριφορά του Sea Watch μοιάζει με μια πραγματική παράνομη κατακράτηση ανθρώπων για πολιτικούς λόγους. Εμπλέκονται σε διαμάχη με το υπουργείο Εσωτερικών στις πλάτες των μεταναστών» είχε δηλώσει τότε ο Σαλβίνι.

«Το SeaWatch δεν θα αποβιβάσει επιζώντες στη Λιβύη, η Τρίπολη δεν είναι ασφαλές λιμάνι. Είναι εγκληματικό να στέλνονται διασωθέντες (στη θάλασσα) προς μια εμπόλεμη χώρα» είχε απαντήσει, από την πλευρά του, το Sea Watch στον λογαριασμό του στο Twitter, κατηγορώντας την ΕΕ ότι είναι «συνεργός» σε αυτές τις «κτηνωδίες».

«Η μοναδική πρόταση που λάβαμε είναι εκείνη της Λιβύης, που είναι απαράδεκτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!