Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ιταλία: Δεκάδες μετανάστες έφτασαν στη Λαμπεντούζα και τη Μάλτα
[Euro2day]: Ιταλία: Δεκάδες μετανάστες έφτασαν στη Λαμπεντούζα και τη Μάλτα

[Euro2day]: Ιταλία: Δεκάδες μετανάστες έφτασαν στη Λαμπεντούζα και τη Μάλτα

Το πρωί σήμερα, το ιταλικό περιπολικό σκάφος Cigala Fulgosi, που μετέχει σε μια επιχείρηση προστασίας των αλιευτικών και των εξέδρων άντλησης πετρελαίου στα ανοιχτά της Λιβύης διέσωσε 100 μετανάστες που διέτρεχαν κίνδυνο.

Το λιμενικό της Ιταλίας διέσωσε σήμερα 100 μετανάστες στη Μεσόγειο ενώ άλλοι 178 άνθρωποι έφτασαν, εξαντλημένοι, στη Μάλτα και στο ιταλικό νησάκι Λαμπεντούζα.

Παράλληλα, 149 μετανάστες από χώρες της ανατολικής Αφρικής, μεταξύ των οποίων και 65 παιδιά, απομακρύνθηκαν από την Τρίπολη της Λιβύης με αεροσκάφος που ναύλωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και έφτασαν το απόγευμα στη Ρώμη. Οι άνθρωποι αυτοί, που είχαν παγιδευτεί στη Λιβύη λόγω των μαχών, έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ενώ κάποιοι είναι υποσιτισμένοι.

Το πρωί σήμερα, το ιταλικό περιπολικό σκάφος Cigala Fulgosi, που μετέχει σε μια επιχείρηση προστασίας των αλιευτικών και των εξέδρων άντλησης πετρελαίου στα ανοιχτά της Λιβύης διέσωσε 100 μετανάστες που διέτρεχαν κίνδυνο. Μεταξύ αυτών ήταν 17 γυναίκες και 23 ανήλικοι. Όλοι τους επέβαιναν σε ένα φουσκωτό που έμπαζε νερά.

Η επιχείρηση αυτή έγινε σε απόσταση 90 ναυτικών μιλίων βορείως της Λιβύης, σε μια ζώνη που επισήμως είναι υπό τη δικαιοδοσία της λιβυκής ακτοφυλακής.

Σε μια ένδειξη δυσαρέσκειας για τις εξελίξεις αυτές, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε αργά σήμερα το απόγευμα ότι η ιταλική ακτοφυλακή μπορεί να αποβιβάσει τους μετανάστες αυτούς στο λιμάνι της Γένοβας, στη βόρεια Ιταλία. Στις αρχές Μαΐου, άλλοι μετανάστες που είχαν διασωθεί από το ίδιο ιταλικό σκάφος αποβιβάστηκαν πολύ γρήγορα στη Σικελία. Όμως εδώ και έναν χρόνο, μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης από τη Λέγκα και το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων, ο Σαλβίνι έχει μπλοκάρει κατ’ επανάληψη την αποβίβαση διασωθέντων μεταναστών στα ιταλικά λιμάνια.

Κάποιοι άλλοι πάντως δεν περίμεναν την άδεια των αρχών για να αποβιβαστούν: τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, συνολικά 103 άνθρωποι έφτασαν στη Λαμπεντούζα, επιβαίνοντας σε δύο σκάφη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!