Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ισραήλ: Δεν είναι απίθανη μια περιορισμένη σύγκρουση με το Ιράν
[Euro2day]: Ισραήλ: Δεν είναι απίθανη μια περιορισμένη σύγκρουση με το Ιράν

[Euro2day]: Ισραήλ: Δεν είναι απίθανη μια περιορισμένη σύγκρουση με το Ιράν

Κατά τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, υπάρχει κίνδυνος το Ιράν να είναι σύντομα σε θέση να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, ο υποστράτηγος Αβίβ Κοχαβί, προειδοποίησε χθες Τετάρτη ότι η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο περιορισμένης έκτασης αναμέτρησης με το Ιράν, επικαλούμενος τις δραστηριότητες και αυτές που αποκάλεσε φιλοδοξίες της Ισλαμικής Δημοκρατίας στο πεδίο της πυρηνικής ενέργειας.

Η Τεχεράνη προχωρά ολοένα περισσότερο στο πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας, εμπλουτίζοντας ολοένα περισσότερο ουράνιο και χρησιμοποιώντας περισσότερες συσκευές φυγοκέντρισης, είπε ο Κοχαβί κατά τη διάρκεια φόρουμ για την εθνική ασφάλεια που διεξήχθη κοντά στο Τελ Αβίβ.

Δοθείσης της έλλειψης αντίδρασης από τη Δύση υπάρχει κίνδυνος το Ιράν να είναι σύντομα σε θέση να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, υποστήριξε η Κοχαβί.

Η Τεχεράνη αρνείται ότι το ιρανικό πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας έχει στρατιωτικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Κοχαβί εξάλλου, το Ιράν συνεχίζει να ασκεί μια πολύ πιο επιθετική πολιτική στην περιοχή, ειδικά έναντι αραβικών χωρών του Κόλπου. «Δεν υπάρχει καμία αντίδραση, καμία αντεπίθεση και καμία αποτροπή όσον αφορά τις ιρανικές ενέργειες», υποστήριξε.

Για τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου, η Τεχεράνη ασκεί επίσης ολοένα πιο επιθετική πολιτική έναντι του Ισραήλ. «Αλλά αντιδρούμε και θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε», τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!