Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εισηγμένες: Η «πρώτη εικόνα» των αποτελεσμάτων τριμήνου
[Euro2day]: Εισηγμένες: Η «πρώτη εικόνα» των αποτελεσμάτων τριμήνου

[Euro2day]: Εισηγμένες: Η «πρώτη εικόνα» των αποτελεσμάτων τριμήνου

Κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα της χρονιάς. Πίνακας με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα τριμήνου και εισηγμένες που αναμένεται φέτος να ξεπεράσουν τις περυσινές τους οικονομικές επιδόσεις.

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία κινήθηκε σε… χαμηλές στροφές κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενθαρρυντικές είναι οι ενδείξεις για τη φετινή πορεία των κερδών των εισηγμένων εταιρειών στο ΧΑ, καθώς οι εκτιμήσεις των αναλυτών και των διοικήσεων των ομίλων μιλούν για μια περαιτέρω βελτίωση οικονομικών επιδόσεων. Πιστεύουν δηλαδή ότι θα συνεχιστεί η ανοδική τάση των εταιρικών αποτελεσμάτων που ξεκίνησε το 2014.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το πρώτο φετινό τρίμηνο κινήθηκε «μουδιασμένα» σε ότι αφορά την εγχώρια οικονομία και κατανάλωση και αυτό οφείλεται κυρίως σε τρεις κυρίως λόγους:

Πρώτον, σε ένα γενικότερο μείγμα πολιτικών υψηλής φορολόγησης και πολύ χαμηλών δημόσιων επενδύσεων που επιδρά ανασχετικά στην οικονομία.

Δεύτερον, στο πολιτικό ρίσκο που φαίνεται να επηρέασε αρνητικά σε ψυχολογικό επίπεδο κυρίως κατά το πρώτο δίμηνο της χρονιάς (στη συνέχεια το κλίμα βελτιώθηκε) και

τρίτον, στο γεγονός ότι μέρος των περυσινών εποχικών πωλήσεων του Πάσχα είχε συμπεριληφθεί στο πρώτο τρίμηνο, σε αντίθεση με τη φετινή χρονιά που επηρέασε καθ’ ολοκληρία τον Απρίλιο.

Ενδεικτικά στοιχεία ήταν οι στάσιμες πωλήσεις του ομίλου Fourlis που διαθέτει αξιοσημείωτη παρουσία στο λιανικό εμπόριο (ΙΚΕΑ, Intersport), οι ελαφρά μειωμένες ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων, η νέα πτώση κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης και η απροθυμία της Lamda Development να δώσει νούμερα επιδόσεων τριμήνου για τα τρία μεγάλα εμπορικά της κέντρα (Athens Mall, Golden Hall, Mediterranean Cosmos).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!