Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εισφορές: Χρονιά… συμψηφισμών το 2018
[Euro2day]: Εισφορές: Χρονιά… συμψηφισμών το 2018

[Euro2day]: Εισφορές: Χρονιά… συμψηφισμών το 2018

Δεν βγαίνει το σχέδιο για συμψηφισμό φέτος των εισφορών σε 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες. Πώς θα τρέξει η διαδικασία το 2018 και πώς επηρεάζονται οι οφειλές των ασφαλισμένων για την επικούρηση και το εφάπαξ.

Με σημαντικά βαρίδια από το 2017 θα εισέλθουν στο 2018 πάνω από ένα εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες. Βαρίδια, που αναμένεται να «φουσκώσουν» έτι περαιτέρω τις ήδη αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές του νέου έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το επόμενο έτος παραπέμπεται ο συμψηφισμός των εισφορών που καλούνται να πληρώσουν οι 1,4 εκατομμύρια ασφαλισμένοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες. Τα ειδοποιητήρια του Οκτωβρίου που πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος Νοεμβρίου δεν περιλαμβάνουν τα ποσά που αντιστοιχούν στις εισφορές με βάση τα εισοδήματα του 2016, ούτε το αποτέλεσμα των συμψηφισμών.

Όπως άλλωστε δεν περιλαμβάνουν και τις πρόσθετες εισφορές υπέρ ΕΤΕΑΕΠ, για τους περίπου 200.000 από τους συνολικά 1,4 εκατ. μη μισθωτούς, που υποχρεούνται στην καταβολή εισφορών για επικούρηση και εφάπαξ. Και αυτές οι πληρωμές παραπέμπονται για το 2018, έτος κατά το οποίο αλλάζει εκ νέου η βάση υπολογισμού των εισφορών, με σημαντικές επιβαρύνσεις για μεγάλη μερίδα ασφαλισμένων.

Αναλυτικά, αν και η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων έχει ολοκληρωθεί από το καλοκαίρι, ο υπολογισμός των εισφορών με βάση τα εισοδήματα του 2016 δεν έχει επιτευχθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!