Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ιρλανδία: Έκπληξη από τους Πράσινους στις ευρωεκλογές
[Euro2day]: Ιρλανδία: Έκπληξη από τους Πράσινους στις ευρωεκλογές

[Euro2day]: Ιρλανδία: Έκπληξη από τους Πράσινους στις ευρωεκλογές

Οι Πράσινοι είναι το κόμμα με τα μεγαλύτερα κέρδη στις ευρωεκλογές σύμφωνα με τα exit poll στην Ιρλανδία και διεκδικούν την πρώτη θέση στην πρωτεύουσα. Κέρδη για την κεντροδεξιά του πρωθυπουργού Βαράντκαρ.

Οι Πράσινοι προς έκπληξη πολλών ήταν το κόμμα που αύξησε θεαματικά το ποσοστό του στις ευρωεκλογές οι οποίες διεξήχθησαν χθες Παρασκευή στην Ιρλανδία και αναμένεται να αναδειχθούν πρώτο κόμμα στην πρωτεύουσα, το Δουβλίνο, σύμφωνα με exitpoll του ινστιτούτου RED C που μεταδόθηκε από τη δημόσια ιρλανδική ραδιοτηλεόραση RTÉ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εξόδου, που μεταδόθηκε αφού έκλεισαν τα εκλογικά τμήματα στην πόλη, στις 22:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας), ο Κιέραν Καφ των Πρασίνων εξασφάλισε το 23% των ψήφων, 9 εκατοστιαίες μονάδες περισσότερες από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, κάτι που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα χάσει την έδρα. Το Φίνε Γκαέλ συγκέντρωσε το 14% των ψήφων και το Φιόνα Φέιλ 12%. Το Σιν Φέιν περιορίζεται στο 10%.

Οι Πράσινοι μπορεί επίσης να καταλάβουν έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που κρίνονται στις εκλογικές περιφέρειες του Νότου και του Μίντλαντς Νορθ Ουέστ, πρόσθεσε το RTÉ.

Το κεντροδεξιό κόμμα ΦίνεΓκαέλ του πρωθυπουργού ΛίοΒαράντκαρ οδεύει να κερδίσει δύο έδρες στο ΕΚ, ενώ το συντηρητικό ΦιόναΦέιλ οδεύει να καταλάβει τουλάχιστον μία.

Στην εκλογική περιφέρεια του Νότου, το Φίνε Γκαέλ συγκεντρώνει το 16% των ψήφων, ενώ το άλλο κεντροδεξιό κόμμα, το Φιόνα Φέιλ, ισοψηφεί με το κεντροαριστερό ΣινΦέιν στο 13%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!