Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: To Iράν δεν δέχεται μείωση παραγωγής αργού
[Euro2day]: To Iράν δεν δέχεται μείωση παραγωγής αργού

[Euro2day]: To Iράν δεν δέχεται μείωση παραγωγής αργού

Στα επίπεδα που συμφωνήθηκαν στην Αλγερία θα αφήσει την παραγωγή αργού το Ιράν, αποκλείοντας μια μείωση μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΟΠΕΚ.

To Iράν αντιστέκεται στην επιβολή ορίων στην εγχώρια παραγωγή αργού και καλεί την Σαουδική Αραβία να προχωρήσει σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των μελών του ΟΠΕΚ να καταλήξουν σε μια συμφωνία μείωσης της παραγωγής.

«Θα αφήσουμε την παραγωγή στα επίπεδα που συμφωνήθηκαν στην Αλγερία», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, όταν ρωτήθηκε αν το Ιράν θα περικόψει την παραγωγή μαζί με τα άλλα μέλη του ΟΠΕΚ.

Σημειώνεται ότι σε συνάντηση των χωρών του πετρελαϊκού καρτέλ στην Αλγερία συμφωνήθηκε να εξαιρεθεί το Ιράν από τη μείωση της παραγωγής.

Οι χώρες του ΟΠΕΚ θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στη Βιέννη την Τετάρτη, με στόχο να προχωρήσουν στην εφαρμογή της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν τον Σεπτέμβριο για μείωση της παραγωγής κατά περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα. 

Εν τω μεταξύ, πηγή του ΟΠΕΚ δήλωσε στο Reuters ότι το Ιράν έχει στείλει επιστολή στον οργανισμό στην οποία αναφέρει ότι η Σαουδική Αραβία πρέπει να κόψει την παραγωγή στα 9,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Η Σαουδιή Αραβία έχει διαμηνύσει ότι είναι διατεθειμένη να μειώσει την παραγωγή στα 10 εκατ. βαρέλια από τα 10,5 εκατ. που είναι σήμερα. 

Μετά τη δήλωση του Ιρανού υπουργού, το αργό πετρέλαιο διεύρυνε τις απώλειες, υποχωρώντας 3,5%, στα 45,5 δολάρια το βαρέλι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!