Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΥΨΗΠΤΕ: 10 Startups στην έκθεση Alter Weekend 2019
[Euro2day]: ΥΨΗΠΤΕ: 10 Startups στην έκθεση Alter Weekend 2019

[Euro2day]: ΥΨΗΠΤΕ: 10 Startups στην έκθεση Alter Weekend 2019

«Η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας τις κοινωνικές ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που θα μας οδηγήσει στο τελικό μας στόχο, αυτόν των ίσων δικαιωμάτων», δηλώνει ο Ν. Παππάς.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υποστήριξε τη συμμετοχή νεοφυών επιχειρήσεων στην έκθεση για άτομα με αναπηρία.

Στο πλαίσιο της δράσης «Digital Greece» (η οποία υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στη ΔΕΘ 2018, με το ομώνυμο θεματικό πάρκο νεοφυούς επιχειρηματικότητας), φιλοξενήθηκαν στο «Alter Weekend» δέκα startups που απευθύνονται, με τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες τους, κυρίως προς ανθρώπους με μειωμένη κινητικότητα. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης για ανθρώπους με αναπηρία, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (10-12 Μαΐου), οι startuppers είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν λύσεις και εφαρμογές που αξιοποιούν την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες για να διευκολύνουν την καθημερινότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο Νίκος Παππάς, ανέφερε σχετικά: «Ο δρόμος για μια ισότιμη κοινωνία είναι ένας δρόμος στον οποίο πρέπει να προχωρήσουμε όλες και όλοι μαζί. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να συμβάλλουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας κάθε συμπολίτη μας και η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας τις κοινωνικές ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες, στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που θα μας οδηγήσει στο τελικό μας στόχο, αυτόν των ίσων δικαιωμάτων».

Ο Γιώργος Χριστοφορίδης, αρμόδιος εκ μέρους της Helexpo για την οργάνωση του πάρκου «Digital Greece powered by ΥπΨΗΠΤΕ», ανέφερε: «Η συμμετοχή του επιτυχημένου project “Digital Greece” στην Alter Weekend, το φεστιβάλ και έκθεση για άτομα με αναπηρία, έχει ξεχωριστό χαρακτήρα. Οι startuppers παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες, οι οποίες μπορούν να κάνουν τη ζωή των συνανθρώπων μας με ειδικές ανάγκες πιο εύκολη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!