Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το «υψηλού κινδύνου» κυνήγι αποδόσεων στις αναδυόμενες
[Euro2day]: Το «υψηλού κινδύνου» κυνήγι αποδόσεων στις αναδυόμενες

[Euro2day]: Το «υψηλού κινδύνου» κυνήγι αποδόσεων στις αναδυόμενες

Η εκρηκτική άνοδος ως το 2017 και η διόρθωση του 2018. Ο ρόλος των πολιτικών Τραμπ και η ροή του παγκόσμιου χρήματος. Τα νέα δεδομένα στις αγορές, οι αποτιμήσεις και το κυνήγι των αποδόσεων. Ο ρόλος της ισχυροποίησης του δολαρίου.

Το 2018 οι αναδυόμενες αγορές δείχνουν στους επενδυτές με τον καλύτερο τρόπο γιατί θεωρούνται… αναδυόμενες και άρα πιο επικίνδυνες αγορές σε σχέση με τις ανεπτυγμένες.

Μετά την εκρηκτική τους άνοδο το 2016 και το 2017 κατά 50% περίπου, ο δείκτης MSCI Emerging Markets υποχωρεί 8% φέτος, έφτασε να χάνει και πάνω από 10%, ενώ ορισμένες βασικές αναδυόμενες αγορές σημειώνουν ακόμα μεγαλύτερη πτώση. Οι δείκτες μετοχών σε Τουρκία, Φιλιππίνες, Πακιστάν, Ινδονησία, Κίνα και Νότια Αφρική υποχωρούν κατά μέσο όρο 15%, ενώ έχαναν και πάνω από 20%. Η δε Τουρκία είναι χειρότερη όλων με απώλειες 42%. Τα κρατικά ομόλογα των αναδυόμενων αγορών επίσης έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες με τις αποδόσεις των τουρκικών κρατικών 10ετών να ξεπερνούν το 20% στη σκιά και της «Μαύρης Παρασκευής» για τη λίρα.

Οι πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση Trump προκαλούν σημαντικά προβλήματα στις εξαρτώμενες από το εμπόριο αναπτυσσόμενες χώρες και για αυτό αρκετοί επενδυτές φοβούνται ότι θα μπορούσαμε να δούμε μια σειρά οικονομιών να εκτροχιάζονται σε μια επανάληψη της Ασιατικής Κρίσης του 1997.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!