Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σε υψηλό επταετίας οι τιμές του αλουμινίου
[Euro2day]: Σε υψηλό επταετίας οι τιμές του αλουμινίου

[Euro2day]: Σε υψηλό επταετίας οι τιμές του αλουμινίου

Λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για μείωση της προσφοράς του μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ στη μεγάλη ρωσική παραγωγό εταιρεία Rusal.

Oι τιμές του αλουμινίου σκαρφάλωσαν περισσότερο από 1% σήμερα, στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν επτά ετών, λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για μείωση της προσφοράς του μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ στη μεγάλη ρωσική παραγωγό εταιρεία Rusal.

Οι ανησυχίες για την επίπτωση των κυρώσεων, οι οποίες άρχισαν στις 6 Απριλίου, έχουν οδηγήσει σε αύξηση των τιμών του αλουμινίου κατά περισσότερο από 20% μέσα στον μήνα. Η τιμή αναφοράς του στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου ήταν αυξημένη 1,1% στα 2.425,50 δολάρια ο τόνος στις 10:26 σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), έχοντας φθάσει νωρίτερα στα 2.435 δολάρια, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2011.

«Θεωρούμε ότι μία τιμή αλουμινίου περίπου 2.250 δολαρίων ο τόνος είναι δικαιολογημένη, καθώς λαμβάνει υπόψη την επίδραση από την έλλειψη του αλουμινίου της Rusal», δήλωσε αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia σε σημείωμά του, προσθέτοντας: «Μία υπερβολική αντίδραση είναι, όμως, πάντα πιθανή, καθώς οι αγοραστές κοιτάζουν να εξασφαλίσουν αλουμίνιο βραχυπρόθεσμα». Στη Rusal αντιστοιχεί το 6-7% της παγκόσμιας προσφοράς αλουμινίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!